Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Саопштење: Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Аустрији

Саопштење: Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Аустрији
Датум објаве: 21.06.2015 11:31 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Пољопривредни произвођачи који се баве сточарском производњом, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, студената и медија, њих 46, отпутовали су јутрос у вишедневну студијску посјету Аустрији.  

Циљ посјете је да се црногорски произвођачи упознају са стањем пољопривреде у Аустрији, структуром производње и организацијом  у сектору сточарства. Размјена искуства са колегама из Аустрије на њиховим газдинствима и едукативна предавања црногорским пољопривредницима биће од велике користи при усвајању европских стандарда и добијање идеја за реорганизацију сопствених газдинстава. 

Овом приликом планирана је посјета Савезног министарства пољопривреде, шумарства, животне средине и водопривреде, пољопривредне коморе, затим фарми, као и предузећа која се баве производњом пољопривредене механизације и стајском технологијом.

Такође, пољопривредни произвођачи ће посјетити удружење произвођача говеда као и удружење прерађивача млијека.

Након успјешно реализованих посјета произвођача Њемачкој, Шпанији, Словенији, Хрватској и Пољској, ово је само наставак студијских путовања које Министарство пољопривреде и руралног развоја организује у циљу едукације и усавршавања црногорских пољопривредних произвођача.

 

 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја