Manja slova Veća slova RSS


 

MPRR


Stočarstvo

13.04.2017.

Proizvođačima pojašnjene mogućnosti podrške preradi mlijeka na gazdinstvima

Proizvođačima pojašnjene mogućnosti podrške preradi mlijeka na gazdinstvima Poljoprivrednim proizvođačima koji prerađuju sirovo mlijeko na gazdinstvima pojašnjene su mogućnosti podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja usmjerene na unapređenje prerade mlječnih proizvoda. Radionicu održanu u Tehnopolisu u Nikšiću održali su predstavnici Ministarstva, Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i Službe za selekciju stoke.

11.04.2017.

Najava: U Tehnopolisu radionica na temu prerade mlijeka na gazdinstvima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Službom za selekciju stoke organizovaće u srijedu, 12. aprila, prezentaciju na temu potencijala za proizvodnju sira i drugih mliječnih proizvoda, kao i mjera podrške koje mogu da ostvare proizvođači.

07.04.2017.

Danas počinje vakcincija protiv bolesti plavog jezika

Akcija vakcinacije goveda protiv bolesti plavog jezika na cijeloj teritoriji Crne Gore počinje danas, nakon što je sprovedena procedura nabavke odgovarajućih vakcina i obavljene sve pripreme za organizaciju posla na terenu. Uskoro će početi i vakcinacija ovaca protiv bolesti plavi jezik, što, uz kontinuiranu vakcinaciju goveda protiv bolesti kvrgave kože, predstavlja najbolju moguću prevenciju u suzbijanju dvije naročito opasne zarazne bolesti.

05.04.2017.

Zaključen Javni poziv za dodjelu podrške za za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu

Na osnovu čl. 2 i 3 Uredbe o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2017. godinu – Agrobudžet (“Službeni list CG” br, 11/17), program Mjera 2.1.14 – Podrška unapređenju stočnog fonda, a u vezi sa Javnim pozivom za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu, objavljenom dana 08. marta 2017. godine na internet stranici ovog Ministarstva i u dnevnom listu „DNEVNE NOVINE”, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

20.03.2017.

Javni poziv za dodjelu podrške za upravljanje stajskim đubrivom za 2017. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške za upravljanje stajskim đubrivom za 2017. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu, objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške za upravljanje stajskim đubrivom za 2017. godinu.

17.03.2017.

U toku pripreme za vakcinaciju stočnog fonda od bolesti kvrgave kože i plavog jezika

U cilju sprovođenja najavljene vakcinacije stočnog fonda protiv bolesti “kvrgava koža goveda” i “plavi jezik”, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove otpočeli su pripreme za sprovođenje ove sveobuhvatne akcije.

11.03.2017.

Obezbijeđeno milion eura za zaštitu stočnog fonda od opasnih zaraznih bolesti

Vlada Crne Gore obezbijedila je oko milion eura za program vakcinacije stočnog fonda, u cilju prevencije bolesti “kvrgava koža goveda” i “plavi jezik” u 2017. godini. Ove bolesti su tokom prošle godine crnogorskim stočarima prouzrokovale značajne gubitke, a državi trošak, u ukupnom iznosu od skoro dva miliona eura.

08.03.2017.

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu. Kroz ovaj javni poziv, zainteresovani mogu dobiti podršku za nabavku steonih junica, priplodnih ovaca i koza, kao i priplodnih svinja(nazimica i nerasta). Mogućnost dobijanja podrške imaju i početnici.

04.03.2017.

Stočarima koji su se odlučili za nova grla kao nadoknadu štete od bolesti kvrgave kože

Poljoprivrednim proizvođačima koji su tokom prošle godine pretrpjeli štetu usljed pojave bolesti kvrgave kože goveda, a koji su se opredijelili za nadoknadu po sistemu „grlo za grlo“, izvršena je raspodjela čistokrvnih steonih junica koje su uvezene iz Austrije.

27.02.2017.

Poziv za predaju zahtjeva za premije u stočarskoj proizvodnji za 2017. godinu

Poziv za predaju zahtjeva za premije u stočarskoj proizvodnji za 2017. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i u 2017. godini nastavlja podršku stočarskoj proizvodnji kroz mjere 1.1.1 “Direktna podrška stočarskoj proizvodnji”, 2.2.3 “Održivo korišćenje planinskih pašnjaka” i 3.2 “Program unapređenja stočarstva - premije za steone junice u čistoj rasi”.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća slijedeća