Manja slova Veća slova RSS

Organska proizvodnja

10.04.2014.

Najava: Radionica o organskoj proizvodnji i zaštiti proizvoda oznakama u Pljevljima

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa nacionalnim sertifikacionim tijelom Monteorganika, održaće sjutra, 11. aprila, u 11,00h, u SO Pljevlja, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja Pljevalja i Žabljaka, na teme organske proizvodnje, kao i zaštite proizvoda oznakama.

27.03.2014.

Najava: Organska proizvodnja i zaštita proizvoda teme predavanja u Plužinama

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i nacionalnog sertifikacionog tijela Monteorganike održaće sjutra, 28. marta, u 11,00h, u Opštini Plužine predavanje poljoprivrednim proizvođačima iz tog kraja, na teme organske proizvodnje i zaštite proizvoda oznakama, koja je definisana posebnim zakonom. Na području Plužina za sada ima tri proizvođača koji su ušli u proces organske proizvodnje, ali, prema informacijama koje ima Ministarstvo, značajan broj ostalih poljoprivrednika iz te opštine zainteresovan je da počne da se bavi tom vrstom proizvodnje.

12.03.2014.

Najava: Edukacija o organskoj proizvodnji za proizvođače iz primorskih gradova

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u petak, 14. marta, radionicu o organskoj proizvodnji za poljoprivredne proizvođače sa područja Budve, Tivta, Kotora i Herceg novog. Radionica će biti održana u 12,00h, u zgradi Opštine Herceg Novi.

06.03.2014.

Najava: Predavanjem u Nikšiću počinje edukacija o organskoj proizvodnji

Poljoprivredni proizvođači sa područja Nikšića i Šavnika, koji se bave organskom proizvodnjom ili su zainteresovani da uđu u proces sertifikacije, imaće priliku da se detaljno informišu na tu temu, na radionici koja će se održati 07. marta, u 11h, u sali SO Nikšić.

03.01.2014.

Broj organskih proizvođača porastao u 2013. godini

Interesovanje poljoprivrednika u Crnoj Gori za organsku proizvodnju raste posljednjih godina, o čemu svjedoči porast broja proizvođača koji su ušli u proces organske proizvodnje, kao i broja sertifikovanih proizvođača. Prema podacima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, od 2006. godine kada je bilo 7 registrovanih organskih proizvođača, 2013. registrovano je 160 proizvođača, dok je 21 sertifikovan.