Manja slova Veća slova RSS

Organska proizvodnja

19.09.2015.

Saopštenje: Organski proizvođači iz Crne Gore otputovali u studijsku posjetu Francuskoj

Saopštenje: Organski proizvođači iz Crne Gore otputovali u studijsku posjetu Francuskoj Grupa od 22 organska proizvođača iz Crne Gore, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, otputovala je sinoć na studijsko putovanje u Francusku.

28.03.2015.

Saopštenje: Otvorena pijaca crnogorskih organskih proizvoda u centru Podgorice

Saopštenje: Otvorena pijaca crnogorskih organskih proizvoda u centru Podgorice

U centru Podgorice na Trgu Republike danas su počeli „Dani crnogorske organske hrane“, osmišljeni kao pijaca organskih domaćih proizvoda, koja će potrošačima biti na raspolaganju svake naredne subote.

27.03.2015.

Najava: Sjutra u centru Podgorice počinju „Dani crnogorske organske hrane“

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, sa saradnicima, otvoriće sjutra, 28. marta, u 11,00h na Trgu Republike u Podgorici, pijacu organskih proizvoda, u okviru projekta “Dani crnogorske organske hrane”.

26.03.2015.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja podršku organskim proizvođačima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja podršku organskim proizvođačima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, osim što podržava organske proizvođače kroz mjere agrobudžeta, raznim aktivnostima i kampanjama nastoji da pomogne promociju i razvoj organske proizvodnje koju prepoznaje kao bitnu razvojnu šansu crnogorske poljoprivrede.

15.01.2015.

Saopštenje: Počela edukativna radionica za organske proizvođače u Crnoj Gori, uz učešće eksperata iz Francuske i Hrvatske

Saopštenje: Počela edukativna radionica za organske proizvođače u Crnoj Gori, uz učešće eksperata iz Francuske i Hrvatske

Organska proizvodnja u Crnoj Gori ima sve preduslove za podizanje na veći nivo. Imamo propise usaglašene sa EU legislativom, zainteresovanost proizvođača izraženu kroz rast broja organskih proizvođača, kao i uslove da u toj oblasti učimo od najboljih, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović otvarajući edukativnu radionicu u Podgorici, na kojoj će sa proizvođačima razgovarati eksperti iz Francuske.

14.01.2015.

Najava: Ministar Ivanović otvoriće u Podgorici radionicu o organskoj proizvodnji Predavači eksperti iz Francuske i Hrvatske

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovaće 15. i 16. januara, edukativnu radionicu za organske proizvođače, na kojoj će govoriti stručnjaci iz Francuske i Hrvatske.

26.10.2014.

Saopštenje: Završen seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji u Nikšiću

Završeno je dvodnevno Savjetovanje o kozarstvu i organskoj proizvodnji koje je organizovalo Udruženja kozara i ovčara „Montecapra“, a podržali Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opština Nikšić. Savjetovanje je primjer kako saradnja udruženja, stručnjaka, relevantnih institucija, opštine, Ministarstva poljoprivrede, Veterinarske uprave i Savjetodavne službe može dovesti do kvalitetnih zaključaka i novih ideja.

24.10.2014.

Saopštenje: Počeo seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji u Nikšiću

Saopštenje: Počeo seminar o kozarstvu i organskoj proizvodnji u Nikšiću

U organizaciji Udruženja kozara i ovčara „Montecapra“, a uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opštine Nikšić danas je počelo dvodnevno Savjetovanje o kozarstvu i organskoj proizvodnji.

15.05.2014.

Najava: Radionica o organskoj proizvodnji u Ulcinju i Baru

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 16. maja, u 11,00h u Sali Opštine Bar, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Bar i Ulcinj, na teme organske proizvodnje i zaštite proizvoda oznakama.

08.05.2014.

Najava: Radionica o organskoj proizvodnji i zaštiti proizvoda oznakama u Bijelom Polju

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa nacionalnim sertifikacionim tijelom Monteorganika, održaće sjutra, 09. maja, u 12,00h u SO Bijelo Polje, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja te opštine na teme organske proizvodnje i zaštite proizvoda oznakama.