Manja slova Veća slova RSS
>

Predstavljen Agrobudžet u opštinama Rožaje i Petnjica

Predstavljen Agrobudžet u opštinama Rožaje i Petnjica
Datum objave: 26.03.2016 13:02 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


MPRRMinistarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavilo je predstavljanje Agrobudžeta za 2016. godinu,prezentacijama u opštinama Rožaje I Petnjica.

Poljoprivredni proizvođači sa područja ove dvije opštine upoznati su detaljnije sa svim mjerama podrške dostupnim u ovoj godini.

Uslove, kriterijume i način prijavljivanja za agrobudžetsku podršku u biljnoj i stočarskoj proizvodnji prisutnima su prezentovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Poljoprivrednicima je bliže pojašnjeno i koja im je dokumentacija potrebna za ostvarivanje podrške i koji su rokovi za podnošenja zahtjeva za svaku od agrobudžetskih mjera.

Takođe su informisani o mjerama ruralnog razvoja i načinima na koja će ta sredstva biti sprovodena kroz javne pozive. Detaljnije je bilo riječi o novim mjerama.

Poljoprivrednike je, s obzirom na strukturu poljoprivredne proizvodnje na području ovih opština, posebno interesovala mogućnost dobijanja podrške u stočarstvu – premije, izdig stoke na katune, adaptacija katuna, unapređenje stočnog fonda.

Predstavnici Ministarstva sugerisali su proizvođačima, između ostalog, da se moraju registrovati u jedinstveni Registar poljoprivrednih gazdinstava, ukoliko žele da ostvare prava iz Agrobudžeta.

Prezentacijama je prisustvovao veliki broj poljoprivrednih proizvođača, a prisustvovali su i službenici savjetodavnih i opštinskih službi.

 

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja