Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Представљене мјере Агробуџета и произвођачима из Колашина, Мојковца, Пљеваља и Жабљака

Представљене мјере Агробуџета и произвођачима из Колашина, Мојковца, Пљеваља и Жабљака
Датум објаве: 24.03.2016 17:21 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРРМПРР 

Пољопривредни произвођачи из Колашина, Мојковца, Пљеваља, Жабљака и Шавника упознати су детаљније са мјерама подршке које су им на располагању током ове агробуџетске године. Са презентацијама у овим општинама, представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржали су до сада 18 презентација широм Црне Горе.

Циљ презентација је да се пољопривредни произвођачи ближе упознају са свим врстама подршке, инвестицијама које су прихватљиве за подршку, потребном документацијом, начином пријављивања и роковима за подношење захтјева. Агробуџетом су предвиђене бројне мјере за повећање производње, унапријеђење квалитета производа и побољшање услова живота у руралним срединама.

Посебно интересовање пољопривредних произвођача у сјеверним и централним општинама владало је за инвестиције у прераду на газдинствима, куповину сточног фонда, изградњу базена за одлагање стајњака, адаптацију катуна, субвенције за сточарство и ратарство као и органску производњу.

Наглашено је да су сви у обавези да се упишу у Регистар пољопривредних газдинстава, како би остварили право на подршку.

Као и на претходним презентацијама, и произвођачи из поменуте три општине искористили су прилику да упознају представнике Министарства са проблемима с којима се суочавају и да дају предлоге за наредни Агробуџет.

Представници Министарства поред представљања мјера, указали су на значај удруживања у коперативе и позвали произвођаче да искористе прилику да учествују на студијским путовањима које ће и ове године за њих организовати Министарство у сарадњи са колегама из министарстава пољопривреде земаља чланица ЕУ.

 

 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја