Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Реаговање Министарства пољопривреде и руралног развоја поводом информације објављене на Порталу “Вијести” под насловом “Руке боје жита видјеће и Французи”

Реаговање Министарства пољопривреде и руралног развоја поводом информације објављене на Порталу “Вијести” под насловом “Руке боје жита видјеће и Французи”
Датум објаве: 01.10.2015 11:30 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Пољопривредник из села Врбица у петњичкој општини Авдул Адровић није једини произвођач са сјевера који се нашао у групи која је недавно отишла у студијску посјету Француској, како то тврди новинар Туфик Софтић, аутор текста на Порталу Вијести, објављеног 27.09.2015, насловљеног “Руке боје жита видјеће и Французи”.

Аутор бројних познатих текстова попут: Стрину бацао па шутирао, Чика Ђошо је био јачи од силе, Зашто да плаћате дугове ДПС, Хусовић аферим за раскид са ДПС, Уведите ванредно стање и идите, Софтић тужио државу јер годинама не хапсе нападаче, Бошњаци остају привезак ДПС у Петњици, Јардум бољи од вијагре, итд. обмануо је црногорску јавност за, ни мање ни више него, 15 пољопривредника из сјеверног дијела Црне Горе.

За господина Софтића пољопривредни произвођачи Драган Дамјановић из Мојковца, Авдул Адровић из Петњице, село Врбица, Момчило Јованчевић из Бијелог Поља, Марко Хајдуковић из Медановића, Момчило Кувељић из Павиног Поља, Мићун и Вукоман Гојачанин из Добриња, Гојко Којовић из Расадника, Божидар Шутовић из Љешнице, Весна Боровић из Глиснице, Радисав Мрдак, Александар Лакетић и Дејан Петровић са Косанице, Жељко Мацановић из Глибаћа, Јагош Дробњак из Ђули-Потковача и Ненад Цупара из Бољанића нијесу из сјеверног дијела Црне Горе.

Неумољива је чињеница да већина произвођача који су заједно са представницима Министарства пољопривреде боравили у вишедневној посјети Француској, управо долазе из црногорских општина на сјеверу Црне Горе. А зашто? Зато што је органска производња у Црној Гори највише заступљена у сјеверним општинама. Само у овој години 62 нова произвођача из сјеверног дијела Црне Горе уписана су у регистар.

Као што смо сигурни да подметања и манипулације ДН “Вијести” не могу утицати на позитивне трендове у пољопривреди, тако смо сигурни да је и ова група произвођача са студијског путовања дошла са новим знањима и идејама које ће им користити на путу развоја сопствених пољопривредних газдинстава. Захваљујемо органским прозивођачима који у политикама које спроводи Министарство пољопривреде и руралног развоја препознају шансу за развој сопствених газдинстава.

 

 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја