Мања слова Већа слова РСС 

МПРР 

МПРР 

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Биљна производња

15.04.2015.

Саопштење: Стара маслина у Бару постоји 2.240 година

Саопштење: Стара маслина у Бару постоји 2.240 година Стара маслина у Бару стара је 2.240 година – саопштено је данас на конференцији за новинаре на којој су представљени резултати мјерења старости стабала маслина, утврђени на Универзитету у Истанбулу.

10.04.2015.

Европско удружење виноградара и винара (ЦЕВИ) додијелило повеље Министарству пољопривреде и црногорском удружењу, поводом чланства ЦГ у тој организацији

Европско удружење виноградара и винара (ЦЕВИ) додијелило повеље Министарству пољопривреде и црногорском удружењу, поводом чланства ЦГ у тој организацији

Представници Европског удружења независних виноградара(ЦЕВИ), у чије чланство је крајем 2013. године примљено Национално удружење виноградара и винара Црне Горе, одржали су данас редовну годишњу скупштину у Подгорици. Након засиједања, у винском подруму Плантажа – Шипчанику свечано су додијељене повеље Министарству пољопривреде и руралног развоја и националном удружењу црногорских виноградара, а поводом чланства Црне Горе у тој међународној организацији. Предсједник ЦЕВИ-ја Томас Монтањ (Тхомас Монтагне) уручио је повеље министру пољопривреде и руралног развоја проф.др Петру Ивановићу и предсједнику НУВИВЦГ Раду Рајковићу.

09.04.2015.

Саопштење: Представљен Агробуџет 2015 пољопривредницима из Бијелог Поља и Берана

Саопштење: Представљен Агробуџет 2015 пољопривредницима из Бијелог Поља и Берана

Пољопривредни произвођачи са подручја општина Бијело Поље и Беране упознати су са врстама подршке из Агробуџета за 2015.

08.04.2015.

Реаговање МПРР поводом текста у ДН Дан под насловом “Знају и које су јагоде опозиционе”

Реаговање Министарства пољопривреде и руралног развоја на тврдње господина Жељка Милића изречене у тексту, а гдје би друго него у ДН „Дан“, објављеном 5. априла (Региони, стр. И), са наднасловом „Пољопривредници због сумње у регуларност траже издавање рјешења када их Министарство пољопривреде одбије за субвенције“ и насловом „Знају и које су јагоде опозиционе“

03.04.2015.

Саопштење: Пољопривредници са подручја Даниловграда упознати са мјерама подршке из Агробуџета за ову годину

Саопштење: Пољопривредници са подручја Даниловграда упознати са мјерама подршке из Агробуџета за ову годину

Пољопривредницима са подручја Даниловграда данас су представљене мјере подршке из Агробуџета за 2015. годину. Пољопривредне произвођаче, са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину, су упознали представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и савјетодавних служби. Презентоване су мјере подршке за биљну и сточарску производњу са освртом на критеријуме прихватљивости и процедуре пријаве. Назначене су новине, у односу на прошлогодишњу подршку, које имају за циљ да додатно стимулишу развој црногорске пољопривреде.

03.04.2015.

Уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја 50 маслинара учествовало на Сајму маслинара и уљара у Хрватској

Уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја 50 маслинара учествовало на Сајму маслинара и уљара у Хрватској

Министарство пољопривреде и руралног развоја подржало је и ове године одлазак црногорских маслинара, њих 50, на тродневни Сајам маслинара и уљара „Ноћњак“, који се одржао протеклог викенда у Хрватској. Регионално најзначајнија и највећа манифестација за уљаре и маслинаре одржава се сваке године у другом далматинском граду, ове године у Трогиру.

02.04.2015.

Саопштење: Пољопривредницима из Подгорице представљене мјере Агробуџета за 2015. годину и процес усклађивања са ЕУ политиком

Пољопривредни произвођачи са подручја општине Подгорица информисани су детаљније о могућностима за подршку из Агробуџета за 2015. у свим секторима производње. На инфо-радионицама одржаним у Тузима и Голубовцима, представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и авјетодавних служби представили су мјере подршке, у дијелу у дијелу прихватљивих инвестиција, висине подршке, потребне документације и начина подношења захтјева.

01.04.2015.

МПРР се придружило кампањи ФАО - 2015. година означена као година земљишта

МПРР се придружило кампањи ФАО - 2015. година означена као  година земљишта

Министарство пољопривреде и руралног развоја Црне Горе придружило се кампањи Међународне организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) да 2015. година буде означена као међународна година земљишта. Кампања је посвећена правилној употреби земљишта како би се постигла одржива производња хране.

31.03.2015.

Саопштење: На радионици представљени ЕУ прописи у области алкохолних пића

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организовало је едукативну радионицу на тему алкохолних пића, с циљем да представници надлежних институција и произвођачи на најбољи начин разумију ЕУ законодавство у овој области. Радионица је значајна посебно због тога што је за 2015. годину планирано доношење новог Закона о алкохолним пићима, у циљу усклађивања са ЕУ прописима у овој области.