Мања слова Већа слова РСС 

МПРР 

МПРР 

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Биљна производња

19.11.2015.

Обучавали винаре за електронско вођење дневника производње

У оквиру едукативно-информативних активности предвиђених Програмом рада Министарства пољопривреде и руралног развоја за 2015. годину, организује се обука винара за електронско вођење евиденције у винском сектору у складу са стандардима ЕУ. Министартсво реализује програм у сарадњи са Националним удружењем виноградара и винара Црне Горе и Удружењем сомелијера Црне Горе, обука се спроводи у континуитету.

17.11.2015.

О коришћењу пестицида на радионици у Подгорици

Министарство пољопривреде и руралног развоја - Фитосанитарна управа организоваће сјутра, 18. новембра, у Подгорици радионицу на тему „Одрживо коришћење пестицида“. Радионица се организује у оквиру ИПА Пројекта "Развој безбједности хране и фитосанитарне службе у Црној Гори".

11.11.2015.

Улцињски маслинари на радионици упућени у процедуру за заштиту маслиновог уља географском ознаком

Након радионице о процедури заштите географском ознаком за барске маслинаре, представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржали су сличну и за маслинаре са подручја Улциња. Том приликом упознали су произвођаче са тог подручја са прописима и поступком за заштиту географског поријекла маслиновог уља које производе. Циљна група, подсјећамо, били су маслинари који имају сертификат којим се потврђује старост њихових стабала маслина, а која је током ове године утврђена на Универзитету у Инстамбулу.

09.11.2015.

Најава: Радионица о заштити географском ознаком за маслинаре из Улциња

Након радионице одржане у Бару, представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће у уторак, 10. новембра, радионицу и за маслинаре са подручја Улциња.

04.11.2015.

Саопштење: Маслинари из Бара упознати са процедуром заштите географским индикацијама

Саопштење: Маслинари из Бара упознати са процедуром заштите географским индикацијама

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја на радионици одржаној у Бару упознали су маслинаре са тог подручја са прописима и поступком за заштиту географског поријекла. Циљна група били су маслинари који су добили сертификат којим се потврђује старост њихових стабала маслина, а која је током ове године утврђена на Универзитету у Инстамбулу.

02.11.2015.

Најава: Радионица за маслинаре из Бара о процесу заштите географским индикацијама

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће у уторак, 03. новембра, у Бару, радионицу за маслинаре.

02.11.2015.

Најава: Отварање ИПА пројекта „Развој безбједности хране и фитосанитарних служби“

Конференција за новинаре на којој ће бити представљен ИПА пројекат „Развој безбједности хране и фитосанитарних служби у Црној Гори“ биће одржана сјутра, 3. новембра, у ЕУ Инфо центру у Подгорици, са почетком у 10,00х.

18.10.2015.

Манифестација “Еx албис уливис” у Старом Бару показала значај ране бербе и правовремене прераде маслина за добијање екстрадјевичанског уља

Манифестација “Еx албис уливис” у Старом Бару показала значај ране бербе и правовремене прераде маслина за добијање екстрадјевичанског уља

Манифестацијом едукативног облика “Еx албис уливис” која је одржана данас у Старом Бару обиљежен је почетак овогодишње бербе маслина, на начин који гарантује добијање најквалитетнијег маслиновог уља. Организатори Друштво маслинара Бара овом манифестацијом жељели су да покрену црногорске маслинаре да правилном и раном бербом и прерадом маслина, према стандардима ЕУ, које је Црна Гора усвојила у овој области, дођу до најцјењенијег екстрадјевичанског уља. Напоре маслинара у том правцу подржава и бројним активностима и подршком Министарство пољопривреде и руралног развоја, чији су представници и данас дали допринос манифестацији.

17.10.2015.

Најава: Едукативна манифестација у Бару обиљежиће почетак бербе маслина

Манифестација едукативног облика “Еx албис уливис” којом ће се обиљежити почетак бербе маслина одржаће се сјутра, 18.октобра, у Старом Бару, у организацији Друштва маслинара Бар. Циљ манифестације је да се покаже значај ране бербе и правилног брања маслина, како би се добило маслиново уље најбољег квалитета, а напоре маслинара у том правцу подржава и Министарство пољопривреде и руралног развоја, чији ће представници присуствовати догађају.

08.10.2015.

Саопштење: У Владимиру одржана манифестација „Дан нара“

Саопштење: У Владимиру одржана манифестација „Дан нара“

Манифестација „Дан нара“ која је данас одржана у Владимиру у Улцињу окупила је пољопривредне произвођаче са тог подручја, првенствено произвођаче нара и производа од нара, али и остале сезонске пољопривредне производе по којима је препознатљив улцињски крај.