Мања слова Већа слова РСС 

МПРР 

МПРР 

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Биљна производња

13.02.2017.

Позив за давање сугестија на предлог граница виноградарских подручја

У оквиру пројекта „Техничка подршка изради нове рејонизације виноградарских подручја Црне Горе“ који је финансиран од стране ЕУ, а имплементиран у оквиру Министарства пољопривреде и руралног развоја, дефинисани су приједлози граница одређених виноградарских географских производних подручја Црне Горе.

02.02.2017.

Пољопривредним произвођачима из Даниловграда представљене мјере Агробуџета за 2017. годину

Пољопривредним произвођачима из Даниловграда представљене мјере Агробуџета за 2017. годину

За пољопривредне произвођаче са подручја општине Даниловград данас је одржана презентација Агробуџета за 2017. годину.

05.01.2017.

Препоруке за заштиту пластеника и производње у заштићеном простору усљед ниских температура и могућих снијежних падавина

С обзиром на ниске температуре и најаву могућих снијежних падавина и олујног вјетра у централном, али и јужном дијелу Црне Горе, Савјетодавна служба у биљној производњи Министарства пољопривреде подсјећа произвођаче у заштићеном простору да треба да реагују превентивно, у циљу спрјечавања настанка штете на објектима и негативних последица по производњу.

14.09.2016.

Одржана ТАИЕX радионица о означавању вина по ЕУ стандардима

Током предтходна два дана у Подгорици је одржана је ТАИЕX радионица на тему “Увођење ПДО и ПГИ система означавања вина”. Циљ Министарства био је да се стручне службе и производјачи вина детаљније упознају са увођењем новог система означавања и категорисања вина по ЕУ стандардима те да им се олакша примјена.

07.09.2016.

ИИ Јавни позив за додјелу подрске за инвестиције у маслинарству

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује ИИ Јавни позив за додјелу подршке за подизање нових, ревитализацију постојећих маслињака, набавку механизације и опреме, управљање биљним отпадом, подизање подзида као и привођење необрадивог земљишта пољопривреди за садњу маслина.

07.09.2016.

ИИ Јавни позив за додјелу подршке за подизање производних воћних засада за 2016. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2016. годину и буџетском линијом 2.1.4 – Подршка подизању и модернизацији/опремању производних воћних засада, објављује ИИ Јавни позив за додјелу подршке за подизање производних воћних засада за 2016. годину. Овим Јавним позивом се утврђују услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава. Право на подршку корисници подстицајних средстава могу остварити искључиво за набавку сертификованог садног материјала.

07.09.2016.

ИИ Јавни позив за додјелу подршке узгоју вишегодишњег љековитог и ароматичног биља за 2016. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује ИИ Јавни позив за додјелу подршке узгоју вишегодишњег љековитог и ароматичног биља. Позив се објављује у оквиру Агробуџета за 2016. годину, програма 2.1.7 Подршка узгоју вишегодишњег љековитог и ароматичног биља. Овим Јавним позивом утврђују се услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.

07.09.2016.

ИИ Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у виноградарству и винарству за 2016. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује ИИ Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у виноградарству и винарству. Позив се објављује у оквиру Агробуџета за 2016. годину, програма 2.1.3 Подршка развоју виноградарства и винарства. Овим Јавним позивом утврђују се услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.

15.07.2016.

Обавјештење: Потребно третирање против муве маслине

Управа за безбједност хране, ветеринарске и фитосанитарне послове Министарства пољопривреде обавјештава произвођаче маслина да је због повећаног присуства муве маслине потребно што прије извршити третирање стабала маслина.

07.06.2016.

О Нацрту закона о системима квалитета сјутра у Бару

Нацрт закона о системима квалитета који је припремило Министарство пољопривреде и руралног развоја биће представљен сјутра, 08. јуна, у Бару.