Мања слова Већа слова РСС 

МПРР 

МПРР 

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Биљна производња

21.11.2017.

Министарство пољопривреде и Амбасада Италије организовали радионицу о маслиновом уљу

Министарство пољопривреде и Амбасада Италије организовали радионицу о маслиновом уљу У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја и Амбасаде Италије у Црној Гори на Универзитету Доња Горица одржана је радионица на тему Производња и коришћење маслиновог уља.

23.08.2017.

Нових 800.000 еура подршке за биљни сектор

Нових 800.000 еура подршке за биљни сектор

Министарство пољопривреде и руралног развоја Агробуџетом за 2017. годину опредијелило је подршку за субвенције у биљном сектору по хектару обрадиве површине. По први пут ове године, директна плаћања су уведена за све обрадиве површине. Такође, износ подршке по хектару повећан је са 160€ на 180€.

17.08.2017.

Уз подршку Министарства пољопривреде санира се сеоски пут у Пелинову у Грбљу

Мјештани села Пелиново у которској општини обиљежили су данас завршетак прве фазе санације сеоског пута који повезује магистрални пут са Горњим Грбљем, а који је дуги низ година био запуштен и ван употребе. Уз подршку Министарства пољопривреде и у сарадњи са Маслинарским друштвом Бока, мјештани су кренули у реализацију пројекта с циљем да се створе претпоставке за ревитализацију маслињака и винограда које су њихови преци успјешно узгајили, а сада се налазе у запуштеном стању.

13.04.2017.

Црногорски произвођачи воћа и поврћа боравили у студијској посјети Мађарској

Црногорски произвођачи воћа и поврћа боравили у студијској посјети Мађарској

Група пољопривредних произвођача воћа и поврћа, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, боравила је прошле седмице у студијској посјети Мађарској.

03.04.2017.

Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Мађарској

Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Мађарској

Група црногорских произвођача воћа и поврћа, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, отпутовали су данас на студијско путовање у Мађарску. Студијску посјету организовали су Министарство пољопривреде Црне Горе и Амбасада Мађарске у Црној Гори.

06.03.2017.

Објављен јавни позив за подршку узгоју љековитог и ароматичног биља за 2017. годину

Објављен јавни позив за подршку узгоју љековитог и ароматичног биља за 2017. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је Јавни позив за додјелу подршке узгоју вишегодишњег љековитог и ароматичног биља за 2017. годину. Испуњавањем услова позива пољопривредно газдинство може добити бесповратну подршку до 50 одсто укупне вриједности прихватљивих инвестиција, максимално до 5.000 еура.

24.02.2017.

Објављен јавни позив за додјелу подршке за развој маслинарства

Објављен јавни позив за додјелу подршке за развој маслинарства

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за подизање нових, ревитализацију постојећих маслињака, набавку опреме, управљање биљним отпадом, подизање подзида као и привођење необрадивог земљишта пољопривреди за садњу маслина за 2017. годину. Кроз овај позив пољопривредно газдинство може добити бесповратну подршку до 50 одсто или 60 одсто од укупне инвестиције.

23.02.2017.

Позив за предају захтјева за субвенције у биљној производњи за 2017. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја и у 2017. години наставља подршку биљној производњи кроз директна плаћања по хектару. С циљем проширења обухвата на што већи број произвођача, од ове године први пут обухваћене су све обрадиве површине, односно и повртарска производња. Истовремено, смањена је минимална површина за подршку са 1 хектара на 0,5 хектара. Повећан је и износ субвенције са 160 еура на 180 еура по хектару засађене или засијане површине

21.02.2017.

Јавни позив за додјелу подршке у повртарској производњи

Јавни позив за додјелу подршке у повртарској производњи

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује Јавни позив за додјелу подршке у повртарској производњи за 2017. годину. Позив се објављује у оквиру Агробуџета за 2017. годину и програма 2.1.7 Подршка повртарској производњи. Овим Јавним позивом утврђују се услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.

17.02.2017.

Јавни позив за додјелу подршке подизању и опремању воћних засада

Јавни позив за додјелу подршке подизању и опремању воћних засада

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за подизање и модернизацију/опремање производних воћних засада за 2017. годину, кроз који пољопривредно газдинство може добити бесповратну подршку до 50 одсто укупне инвестиције.