Мања слова Већа слова РСС 

МПРР 

МПРР 

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Биљна производња

12.03.2015.

Саопштење: Отворен Сајам хране у Будви

Саопштење: Отворен Сајам хране у Будви Црногорски произвођачи хране треба да наставе да раде на побољшању квалитета својих производа, сертификацији и брендирању, како би постигли конкуретност на домаћем и иностраним тржиштима, посебено уколико желе да освоје, за сада недовољно покривено са домаћим производима, туристичко тржиште наше земље. Охрабрује да све већи број произвођача и прерађивача размишља у том правцу и подиже стандарде у производњи хране, казала је отварајући 41. Сајам хране у Будви генерална директорка Директората за пољопривреду и рибарство Данијела Столица.

02.03.2015.

Саопштење: Представници Министарства учествовали на радионици за маслинаре из Будве, Улциња и Бара

Саопштење: Представници Министарства учествовали на радионици за маслинаре из Будве, Улциња и Бара

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја разговарали су током овог викенда у Петровцу са маслинарима са подручја Будве, Улциња и Бара.

01.03.2015.

Шеф Одјељења за ЦГ у Генералном директорату ЕК за проширење Дирк Ланге обишао неколико пољопривредних газдинстава

Шеф Одјељења за ЦГ у Генералном директорату ЕК за проширење Дирк Ланге обишао неколико пољопривредних газдинстава

Напредак Црне Горе у области пољопривреде је уочљив, али треба наставити са развојем и усвајањем стандарда у производњи хране, јер је достизање конкуретности потребне за ЕУ тржиште врло захтјеван посао, оцијенио је шеф Одјељења за Црну Гору у Генералном директорату за проширење Европске комисије Дирк Ланге, након обиласка више црногорских пољопривредних произвођача.

19.02.2015.

Обавјештење Фитосанитарне управе: Обука за кориснике срестава за заштиту биља

Ради смањења ризика од прекомјерне употребе средстава за заштиту биља, а самим тим заштите здравља људи и животиња, као и животне средине, Фитосанитарна управа Министарства пољопривреде и руралног развоја ће до краја ове године организовати курсеве за пољопривредне произвођаче и друге кориснике ових средстава. Циљ едукације је да се субјекти који прометују и користе средстава за заштиту биља припреме за нови систем који ће се примјењивати од 1. јула 2016. године, а према коме ће средства за заштиту биља моћи да купују само лица која имају легитимацију да су прошла поменуту обуку.

13.02.2015.

Саопштење: Закупљено пољопривредно земљиште на локалитету Врањ

Саопштење: Закупљено пољопривредно земљиште на локалитету Врањ

Данас је у Министарству пољопривреде и руралног развоја потписан још један уговор о закупу пољопривредног земљишта у власништву државе. Пољопривредни произвођач из Тузи Антон Сиништовић, једини понуђач на јавном надметању, закупио је 124.241м2 државног земљишта на локалитету Врањ, на подручју Главног града.

11.02.2015.

Јавни позив НВО за предлагање кандидата за члана радне групе за израду предлога закона о алкохолним пићима

Министарство пољопривреде и руралног развоја, на основу чл.8 и 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Сл. лист ЦГ“ бр. 7/12), упућује Јавни позив невладиним организацијама, које имају утврђене дјелатности и циљеве у области алкохолних пића, за предлагање кандидата за члана радне групе за припрему Предлога закона о алкохолним пићима.

30.01.2015.

МПРР указује на неке од нетачних теза везаних за пољопривредну политику, а које се пласирају пољопривредницима и јавности

Често се у јавности могу чути или прочитати тезе да држава не штити довољно пољопривредног произвођача или да је потребно да се укључи у откуп пољопривредних производа. При том се аутори оваквих теза позивају на искуства ЕУ земаља. Овом приликом желимо да укажемо на неке заблуде које се пласирају пољопривредним произвођачима и црногорској јавности.

21.01.2015.

Министар Ивановић разговарао са представницима Свјетске банке о даљој подршци развоју црногорске пољопривреде

Министар Ивановић разговарао са представницима Свјетске банке о даљој подршци развоју црногорске пољопривреде

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић, са сарадницима, сусрео се данас са делегацијом Свјетске банке, на челу са директором СБ за југоисточну Европу Елен Голдштин и новоименованом шефицом Канцеларије СБ за Црну Гору и Босну и Херцеговину Татјаном Проскурјаковом...

16.01.2015.

Саопштење: Црногорско вино на званичним пријемима током летонског предсједавања ЕУ

Вина црногорске компаније „Плантаже“ биће служена на свим званичним пријемима који ће бити организовани у наредних шест мјесеци, у оквиру Летонског предсједавања Европском унијом. Ова одлука резултат је договора Министарства пољопривреде и руралног развоја Црне Горе, компаније "Плантаже 13. јул" и званичника Републике Летоније.

14.01.2015.

Одржана годишња конференција Министарства пољопривреде и руралног развоја

Одржана годишња конференција Министарства пољопривреде и руралног развоја

На годишњој конференцији Министарства пољопривреде и руралног развоја, министар проф.др Петар Ивановић сумирао је најважније домете остварене у 2014. години у областима пољопривреде, руралног развоја, безбједности хране, шумарства, водопривреде, као и ЕУ интеграција и активности на међународном плану.