Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

У оквиру Зимске школе за пољопривреднике у Плаву и Гусињу одржана школа воћарства

У оквиру Зимске школе за пољопривреднике у Плаву и Гусињу одржана школа воћарства
Датум објаве: 08.02.2019 16:19 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРРМПРР

У оквиру Зимске школе пољопривреде коју традиционално организује Министарство пољопривреде и руралног развоја, представници Одјељења за савјетодавне послове у биљној производњи одржали су радионице за произвођаче воћа у Плаву и Гусињу.

Актуелне теме из области савременог воћарства, стандарда квалитета и органске производње изазвале су интересовање великог броја воћара овог краја.

Они су имали прилику да чују шта је то ново у савременој производњи малине, које су предности гајења воћних врста које нијесу у великој мјери заступљене на сјеверу наше државе, прије свега рибизле и жбунасте боровнице.

Присутнима је представљен и правилник о стандардима за стављање воћа на тржиште, као и редосљед корака до добијања сертификата у органској производњи.

Осим теоријског дијела, ова активност ће бити настављена практичном обуком на терену, односно демонстрирањем извођења агротехнике у воћњацима пољопривредних произвођача.

Циљ и ове школе је информисање и едукација пољопривредних произвођача у примарној производњи, о захтјевима, стандардима и правилима за производњу и стављање произведене хране на тржиште, како би унаприједили производњу и постали још конкуретнији.

Радионице у оквиру Школе воћарства биће организоване и у другим општинама на сјеверу Црне Горе, о чему ће произвођачи правовремено бити обавијештени. 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја