Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Мађарској

Група црногорских пољопривредника отпутовала у студијску посјету Мађарској
Датум објаве: 03.04.2017 10:44 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Група црногорских произвођача воћа и поврћа, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, отпутовали су данас на студијско путовање у Мађарску. Студијску посјету организовали су Министарство пољопривреде Црне Горе и Амбасада Мађарске у Црној Гори.

Произвођачи ће имати прилику да се едукују и усвајају нова знања у циљу унапређења производње на својим газдинствима. Посебан бенефит по произвођаче биће упознавање са начином организовања пољопривреде производње Мађарске и искуством у коришћењу ЕУ фондова.

Током студијске посјете, произвођачи ће посјетити Истраживачки институт за поврће, газдинства која се баве производњом воћа и поврћа, прерадом, органском производњом, укључујући и газдинства која су орјентисана на рурални туризам.

Осим теренских обилазака, присутни ће имати прилику да присуствују стручним предавањима која ће бити организована у мађарском Министарству пољопривреде, на теме пољопривредног тржишта, органске производње, развоја фарми, система производње малих произвођача, контроле свјежег поврћа и хортикултуре.

С обзиром на позитивне ефекте овакве врсте едукације, Министарство ће наставити да организује сличне догађаје, како би нашим пољопривредним произвођачима помогло да усвајају стандарде и подижу конкуретност на путу ка чланству земље у ЕУ.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја