Manja slova Veća slova RSS

 

Kolašinski lisnati sir – oznaka porijekla

MPRR

 

 

 


Politika kvaliteta

06.07.2015.

Najava: Javna rasprava o nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima u Podgorici

Javna rasprava o nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima biće održana sjutra, 07. jula, u Podgorici.

02.07.2015.

Najava: Javna rasprava o nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima u Bijelom Polju

Prva javna prezentacija nacrta zakona o jakim alkoholnim pićima biće održana sjutra, 03. jula, u Bijelom Polju. Javna rasprava pokriće sve opštine sa sjevera, a poziv da se informišu i daju sugestije i predloge upućen je poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, opštinskih poljoprivrednih službi, kao i ostalim zainteresovanim stranama.

17.06.2015.

Najava: Ministar Ivanović u Budvi otvara seminar o poljoprivredi, organizovan u okviru Dana Poljske u Crnoj Gori

U okviru Dana Poljske u Crnoj Gori, sjutra, 18. juna, U Budvi, biće održan ekspertski seminar na teme “Iskustvo Poljske u procesu pregovora za poljoprivredu” i “Zajednička organizacija tržišta i direktna plaćanja”.

07.05.2015.

Javni poziv za kreiranje idejnog rješenja logotipa oznake šema kvaliteta

U skladu sa Uredbom o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2015. Godinu -Agrobudžetom i linijom 2.1.9 Unaprijeđivanje kvaliteta proizvoda, objavljuje Javni poziv za kreiranje idejnog rješenja logotipa oznake šema kvaliteta (oznaka porijekla, geografska oznaka i oznaka garantovano tradicionalnog specijaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda).

21.04.2015.

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici

Crnogorski proizvodi od mesa mogu postati još konkuretniji na domaćem i tržištu EU ukoliko se njihov kvalitet bude unapređivao u skladu sa politikama u toj oblasti, među kojima su uvođenje određenih standarda kvaliteta, razvoj geografskih oznaka i oznaka tradicionalnih specijaliteta, ocijenjeno je danas na skupu u Podgorici koji su organizovali Organizacija UN za hranu i poljoprivredu(FAO), Evropska banka za obnovu i razvoj(EBRD), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Univerzitet Donja Gorica(UDG).

20.04.2015.

Najava: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće se konferencija “Kvalitetom do konkuretnosti proizvoda od mesa”

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Ministarstvo poljoprivrede u ruralnog razvoja Crne Gore organizuju sjutra, 21. aprila, konferenciju „Kvalitetom do konkuretnosti proizvoda od mesa“. Konferencija će se održati na Univerzitetu Donja Gorica, sa početkom u 10,00h.

31.03.2015.

Saopštenje: Na radionici predstavljeni EU propisi u oblasti alkoholnih pića

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovalo je edukativnu radionicu na temu alkoholnih pića, s ciljem da predstavnici nadležnih institucija i proizvođači na najbolji način razumiju EU zakonodavstvo u ovoj oblasti. Radionica je značajna posebno zbog toga što je za 2015. godinu planirano donošenje novog Zakona o alkoholnim pićima, u cilju usklađivanja sa EU propisima u ovoj oblasti.

30.03.2015.

Saopštenje: Radionica o EU standradima u objektima za hranu održana i u Podgorici

U organizaciji Veterinarske uprave Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana je u Podgorici radionica za subjekte u poslovanju hranom iz centralnih i južnih krajeva Crne Gore o fleksibilnostima u zakonodavstvu o higijeni hrane. Prethodno je edukativna radionica na tu temu održana u Bijelom Polju, za proizvođače sa sjevera Crne Gore.

27.03.2015.

Saopštenje: Ekspert za bezbjednost hrane upoznao proizvođače sa sjevera sa EU standardima i olakšicama za „male proizvođače“ u procesu pripreme hrane

Saopštenje: Ekspert za bezbjednost hrane upoznao proizvođače sa sjevera sa EU standardima i olakšicama za „male proizvođače“ u procesu pripreme hrane

Poljoprivredni proizvođači i prerađivači sa sjevera Crne Gore imali su priliku da se na radionici u Bijelom Polju upoznaju sa opštim i posebnim higijenskim zahtjevima koje prema EU standardima treba da ispune objekti za proizvodnju i promet hrane životinjskog porijekla. Prozvođače je na tu temu informisao gospodin Alberto Mankuzo (Alberto Mancuso) ekspert za bezbjednost hrane iz Italije koji boravi u Crnoj Gori i pruža ekspertsku pomoć kroz dio MIDAS projekta koji se odnosi na tehničku pomoć za podršku skrininga i klasifikacije objekata za hranu u skladu sa EU standardima.

25.03.2015.

Javni poziv za podršku uvođenju i sertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni Poziv za podršku uvođenju i sertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 2.1.9. Unapređivanje kvaliteta proizvoda. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.