Manja slova Veća slova RSS

 

Kolašinski lisnati sir – oznaka porijekla

MPRR

 

 

 


Politika kvaliteta

04.04.2017.

Proizvođači sa Cetinja otputovali u studijsku posjetu Hrvatskoj i Italiji

Proizvođači sa Cetinja otputovali u studijsku posjetu Hrvatskoj i Italiji Proizvođači pršuta sa Njeguša i Cetinja, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, otputovali su danas u studijsku posjetu Hrvatskoj i Italiji, sa ciljem dalje edukacije na temu zaštitite ovog proizvoda geografskom oznakom i održavanja sistema kvaliteta.

30.03.2017.

Održana radionica za proizvođače jakih alkoholnih pića

Održana radionica za proizvođače jakih alkoholnih pića

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održali su radionicu za proizvođače jakih alkoholnih pića, s ciljem da im približe procedure obaveznog upisa u Registar, kao preduslova za stavljanje tih proizvoda na tržište.

24.03.2017.

Javni poziv za podršku uvođenju, sertifikaciji i resertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni Poziv za podršku uvođenju, sertifikaciji i resertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2017. godinu i budžetske linije 2.1.10 Unapređenje kvaliteta proizvoda.

23.03.2017.

Najava: Prezentacija za proizvođače jakih alkoholnih pića o uslovima za stavljanje u promet tih proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u petak, 24. marta, prezentaciju na temu registracije proizvođača jakih alkoholnih pića i uslova pod kojim se jaka alkoholna pića puštaju u promet.

02.02.2017.

Poljoprivrednim proizvođačima iz Danilovgrada predstavljene mjere Agrobudžeta za 2017. godinu

Poljoprivrednim proizvođačima iz Danilovgrada predstavljene mjere Agrobudžeta za 2017. godinu

Za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Danilovgrad danas je održana prezentacija Agrobudžeta za 2017. godinu.

19.12.2016.

Zaštićena geografska oznaka „Njeguški pršut“

Zaštićena geografska oznaka „Njeguški pršut“

Njeguški pršut prvi je crnogorski proizvod koji je nacionalnim zakonodavstvom zaštićen kao oznaka kvaliteta. Proceduru zaštite pokrenulo je i u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja uspješno realizovalo Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta sa Cetinja. Prvi zaštićen proizvod za Crnu Goru predstavlja značajan korak na putu zaštite malih proizvođača i tradicionalnih metoda proizvodnje, kao i zaštite od zloupotreba i imitacija u sektoru proizvodnje hrane.

30.08.2016.

U okviru FAO projekta proizvođači boravili u studijskoj posjeti Hrvatskoj i Italiji

U okviru FAO projekta proizvođači boravili u studijskoj posjeti Hrvatskoj i Italiji

Proizvođači proizvoda od mesa sa sjevera Crne Gore, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, boravili su krajem avgusta u višednevnoj studijskoj posjeti u Istri(Hrvatska) i Italiji. Delegacija iz Crne Gore u studijskoj posjeti bila je u okviru projekta pod nazivom ,,Unapređenje standarda kvaliteta proizvoda od mesa u Crnoj Gori i razmjena iskustava zemalja Zapadnog Balkana” koji u saradnji sa Ministarstvom sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (UN FAO).

28.06.2016.

Izvještaj sa javne rasprave o nacrtu zakona o sistemima kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 13. maja 2016. godine, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja Javne rasprave u pripremi zakona (Sl. list CG br. 12/12), dalo na javnu raspravu Nacrt zakona o sistemima kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, čiji tekst je objavljen na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

07.06.2016.

O Nacrtu zakona o sistemima kvaliteta sjutra u Baru

Nacrt zakona o sistemima kvaliteta koji je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja biće predstavljen sjutra, 08. juna, u Baru.

02.06.2016.

O Nacrtu zakona o sistemima kvaliteta sjutra u Bijelom Polju

Nacrt zakona o sistemima kvaliteta koji je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja biće predstavljen sjutra, 03. juna, u Bijelom Polju.