Мања слова Већа слова РСС

 

Колашински лиснати сир – ознака поријекла

МПРР

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Политика квалитета

09.07.2015.

Најава: Јавна расправа о нацрту закона о јаким алкохолним пићима у Вирпазару

Јавна расправа о нацрту закона о јаким алкохолним пићима биће одржана сјутра, 10. јула, у Вирпазару.

06.07.2015.

Најава: Јавна расправа о нацрту закона о јаким алкохолним пићима у Подгорици

Јавна расправа о нацрту закона о јаким алкохолним пићима биће одржана сјутра, 07. јула, у Подгорици.

02.07.2015.

Најава: Јавна расправа о нацрту закона о јаким алкохолним пићима у Бијелом Пољу

Прва јавна презентација нацрта закона о јаким алкохолним пићима биће одржана сјутра, 03. јула, у Бијелом Пољу. Јавна расправа покриће све општине са сјевера, а позив да се информишу и дају сугестије и предлоге упућен је пољопривредним произвођачима, представницима удружења пољопривредника, општинских пољопривредних служби, као и осталим заинтересованим странама.

17.06.2015.

Најава: Министар Ивановић у Будви отвара семинар о пољопривреди, организован у оквиру Дана Пољске у Црној Гори

У оквиру Дана Пољске у Црној Гори, сјутра, 18. јуна, У Будви, биће одржан експертски семинар на теме “Искуство Пољске у процесу преговора за пољопривреду” и “Заједничка организација тржишта и директна плаћања”.

07.05.2015.

Јавни позив за креирање идејног рјешења логотипа ознаке шема квалитета

У складу са Уредбом о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2015. Годину -Агробуџетом и линијом 2.1.9 Унапријеђивање квалитета производа, објављује Јавни позив за креирање идејног рјешења логотипа ознаке шема квалитета (ознака поријекла, географска ознака и ознака гарантовано традиционалног специјалитета пољопривредних и прехрамбених производа).

21.04.2015.

Саопштење: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана конференција у Подгорици

Саопштење: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана конференција у Подгорици

Црногорски производи од меса могу постати још конкуретнији на домаћем и тржишту ЕУ уколико се њихов квалитет буде унапређивао у складу са политикама у тој области, међу којима су увођење одређених стандарда квалитета, развој географских ознака и ознака традиционалних специјалитета, оцијењено је данас на скупу у Подгорици који су организовали Организација УН за храну и пољопривреду(ФАО), Европска банка за обнову и развој(ЕБРД), Министарство пољопривреде и руралног развоја и Универзитет Доња Горица(УДГ).

20.04.2015.

Најава: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће се конференција “Квалитетом до конкуретности производа од меса”

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД), Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду (ФАО) и Министарство пољопривреде у руралног развоја Црне Горе организују сјутра, 21. априла, конференцију „Квалитетом до конкуретности производа од меса“. Конференција ће се одржати на Универзитету Доња Горица, са почетком у 10,00х.

31.03.2015.

Саопштење: На радионици представљени ЕУ прописи у области алкохолних пића

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организовало је едукативну радионицу на тему алкохолних пића, с циљем да представници надлежних институција и произвођачи на најбољи начин разумију ЕУ законодавство у овој области. Радионица је значајна посебно због тога што је за 2015. годину планирано доношење новог Закона о алкохолним пићима, у циљу усклађивања са ЕУ прописима у овој области.

30.03.2015.

Саопштење: Радионица о ЕУ стандрадима у објектима за храну одржана и у Подгорици

У организацији Ветеринарске управе Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана је у Подгорици радионица за субјекте у пословању храном из централних и јужних крајева Црне Горе о флексибилностима у законодавству о хигијени хране. Претходно је едукативна радионица на ту тему одржана у Бијелом Пољу, за произвођаче са сјевера Црне Горе.

27.03.2015.

Саопштење: Експерт за безбједност хране упознао произвођаче са сјевера са ЕУ стандардима и олакшицама за „мале произвођаче“ у процесу припреме хране

Саопштење: Експерт за безбједност хране упознао произвођаче са сјевера са ЕУ стандардима и олакшицама за „мале произвођаче“ у процесу припреме хране

Пољопривредни произвођачи и прерађивачи са сјевера Црне Горе имали су прилику да се на радионици у Бијелом Пољу упознају са општим и посебним хигијенским захтјевима које према ЕУ стандардима треба да испуне објекти за производњу и промет хране животињског поријекла. Прозвођаче је на ту тему информисао господин Алберто Манкузо (Алберто Манцусо) експерт за безбједност хране из Италије који борави у Црној Гори и пружа експертску помоћ кроз дио МИДАС пројекта који се односи на техничку помоћ за подршку скрининга и класификације објеката за храну у складу са ЕУ стандардима.