Мања слова Већа слова РСС

 

Колашински лиснати сир – ознака поријекла

МПРР

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Политика квалитета

20.04.2017.

Најава: Радионице на тему прераде млијека на газдинству биће одржане у Беранама, Плаву и Гусињу

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Службом за селекцију стоке наставља са организовањем радионица на тему потенцијала за производњу сира и других млијечних производа на сопственом газдинству, као и мјера подршке које могу да остваре произвођачи.

04.04.2017.

Произвођачи са Цетиња отпутовали у студијску посјету Хрватској и Италији

Произвођачи са Цетиња отпутовали у студијску посјету Хрватској и Италији

Произвођачи пршута са Његуша и Цетиња, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, отпутовали су данас у студијску посјету Хрватској и Италији, са циљем даље едукације на тему заштитите овог производа географском ознаком и одржавања система квалитета.

30.03.2017.

Одржана радионица за произвођаче јаких алкохолних пића

Одржана радионица за произвођаче јаких алкохолних пића

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржали су радионицу за произвођаче јаких алкохолних пића, с циљем да им приближе процедуре обавезног уписа у Регистар, као предуслова за стављање тих производа на тржиште.

24.03.2017.

Јавни позив за подршку увођењу, сертификацији и ресертификацији система квалитета и безбједности хране

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује Јавни Позив за подршку увођењу, сертификацији и ресертификацији система квалитета и безбједности хране. Позив се објављује у оквиру Агробуџета за 2017. годину и буџетске линије 2.1.10 Унапређење квалитета производа.

23.03.2017.

Најава: Презентација за произвођаче јаких алкохолних пића о условима за стављање у промет тих производа

Министарство пољопривреде и руралног развоја организоваће у петак, 24. марта, презентацију на тему регистрације произвођача јаких алкохолних пића и услова под којим се јака алкохолна пића пуштају у промет.

02.02.2017.

Пољопривредним произвођачима из Даниловграда представљене мјере Агробуџета за 2017. годину

Пољопривредним произвођачима из Даниловграда представљене мјере Агробуџета за 2017. годину

За пољопривредне произвођаче са подручја општине Даниловград данас је одржана презентација Агробуџета за 2017. годину.

19.12.2016.

Заштићена географска ознака „Његушки пршут“

Заштићена географска ознака „Његушки пршут“

Његушки пршут први је црногорски производ који је националним законодавством заштићен као ознака квалитета. Процедуру заштите покренуло је и у сарадњи са Министарством пољопривреде и руралног развоја успјешно реализовало Удружење произвођача његушких специјалитета са Цетиња. Први заштићен производ за Црну Гору представља значајан корак на путу заштите малих произвођача и традиционалних метода производње, као и заштите од злоупотреба и имитација у сектору производње хране.

30.08.2016.

У оквиру ФАО пројекта произвођачи боравили у студијској посјети Хрватској и Италији

У оквиру ФАО пројекта произвођачи боравили у студијској посјети Хрватској и Италији

Произвођачи производа од меса са сјевера Црне Горе, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, боравили су крајем августа у вишедневној студијској посјети у Истри(Хрватска) и Италији. Делегација из Црне Горе у студијској посјети била је у оквиру пројекта под називом ,,Унапређење стандарда квалитета производа од меса у Црној Гори и размјена искустава земаља Западног Балкана” који у сарадњи са Министарством спроводи Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду (УН ФАО).

28.06.2016.

Извјештај са јавне расправе о нацрту закона о системима квалитета пољопривредних и прехрамбених производа

Министарство пољопривреде и руралног развоја је 13. маја 2016. године, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења Јавне расправе у припреми закона (Сл. лист ЦГ бр. 12/12), дало на јавну расправу Нацрт закона о системима квалитета пољопривредних и прехрамбених производа, чији текст је објављен на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја.

07.06.2016.

О Нацрту закона о системима квалитета сјутра у Бару

Нацрт закона о системима квалитета који је припремило Министарство пољопривреде и руралног развоја биће представљен сјутра, 08. јуна, у Бару.