Мања слова Већа слова РСС

 


МПРР

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Политика квалитета

17.12.2018.

“Црногорски пршут” – нови заштићен производ

“Црногорски пршут” – нови заштићен производ „Црногорски пршут“ нови је, пети по реду, заштићени производ у Црној Гори. Процедуру заштите назива овог производа географском ознаком иницирали су код Министарства пољопривреде и руралног развоја произвођачи пршуте са Цетиња, окупљени у „Удружење црногорски пршут“, у коме су предузећа: Зрножит, Мартеx, Интерпродуцт, Монстате, СЊ Горнич, ДДР цоммерце, Миања, Нани пром.

27.09.2018.

Јавни позив за израду идејног рјешења логотипа за заштиту производа ознакама - „Виши квалитет“, „Планински производ“, „Са моје фарме“

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас јавни позив за креирање идејног рјешења логотипа за три ознаке шема квалитета пољопривредних и прехрамбених производа - „Виши квалитет“, „Планински производ“ и „Са моје фарме“.

18.07.2018.

Заштићена још два производа – Црногорска говеђа пршута“ и „Црногорска стеља“

Заштићена још два производа – Црногорска говеђа пршута“ и „Црногорска стеља“

Црна Гора је заштитила још два производа. „Црногорска говеђа пршута“ и „Црногорска стеља“ успјешно су прошли процедуру заштите, чиме су се ова два производа придружила „Његушкој пршути“ и „Пљеваљском сиру“ на листи заштићених ознакама квалитета на националном нивоу.

31.05.2017.

Објава ознаке поријекла „Пљеваљски сир“

На основу члана 9 став 6 Закона о шемама квалитета пољопривредних и прехрамбених производа („Службени лист ЦГ“, број 22/17), рјешавајући по захтјеву Удружења произвођача НВО “Пљеваљски сир”, Глибаћи бб, Пљевља бр. 320-6479/16-1 од 30. децембра 2016. године, Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује

25.05.2017.

Јавни позив за обуку и сертификацију дегустатора за јака алкохолна пића

На основу чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2017. годину - Агробуџе („Службени лист ЦГ“, број 10/17) и линијом 2.1.10 Унапређивање квалитета производа, Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује

20.04.2017.

Најава: Радионице на тему прераде млијека на газдинству биће одржане у Беранама, Плаву и Гусињу

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Службом за селекцију стоке наставља са организовањем радионица на тему потенцијала за производњу сира и других млијечних производа на сопственом газдинству, као и мјера подршке које могу да остваре произвођачи.

04.04.2017.

Произвођачи са Цетиња отпутовали у студијску посјету Хрватској и Италији

Произвођачи са Цетиња отпутовали у студијску посјету Хрватској и Италији

Произвођачи пршута са Његуша и Цетиња, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, отпутовали су данас у студијску посјету Хрватској и Италији, са циљем даље едукације на тему заштитите овог производа географском ознаком и одржавања система квалитета.

30.03.2017.

Одржана радионица за произвођаче јаких алкохолних пића

Одржана радионица за произвођаче јаких алкохолних пића

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржали су радионицу за произвођаче јаких алкохолних пића, с циљем да им приближе процедуре обавезног уписа у Регистар, као предуслова за стављање тих производа на тржиште.

24.03.2017.

Јавни позив за подршку увођењу, сертификацији и ресертификацији система квалитета и безбједности хране

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује Јавни Позив за подршку увођењу, сертификацији и ресертификацији система квалитета и безбједности хране. Позив се објављује у оквиру Агробуџета за 2017. годину и буџетске линије 2.1.10 Унапређење квалитета производа.

23.03.2017.

Најава: Презентација за произвођаче јаких алкохолних пића о условима за стављање у промет тих производа

Министарство пољопривреде и руралног развоја организоваће у петак, 24. марта, презентацију на тему регистрације произвођача јаких алкохолних пића и услова под којим се јака алкохолна пића пуштају у промет.