Мања слова Већа слова РСС

 


МПРР

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Политика квалитета

27.09.2018.

Јавни позив за израду идејног рјешења логотипа за заштиту производа ознакама - „Виши квалитет“, „Планински производ“, „Са моје фарме“

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас јавни позив за креирање идејног рјешења логотипа за три ознаке шема квалитета пољопривредних и прехрамбених производа - „Виши квалитет“, „Планински производ“ и „Са моје фарме“.

18.07.2018.

Заштићена још два производа – Црногорска говеђа пршута“ и „Црногорска стеља“

Заштићена још два производа – Црногорска говеђа пршута“ и „Црногорска стеља“

Црна Гора је заштитила још два производа. „Црногорска говеђа пршута“ и „Црногорска стеља“ успјешно су прошли процедуру заштите, чиме су се ова два производа придружила „Његушкој пршути“ и „Пљеваљском сиру“ на листи заштићених ознакама квалитета на националном нивоу.

31.05.2017.

Објава ознаке поријекла „Пљеваљски сир“

На основу члана 9 став 6 Закона о шемама квалитета пољопривредних и прехрамбених производа („Службени лист ЦГ“, број 22/17), рјешавајући по захтјеву Удружења произвођача НВО “Пљеваљски сир”, Глибаћи бб, Пљевља бр. 320-6479/16-1 од 30. децембра 2016. године, Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује

25.05.2017.

Јавни позив за обуку и сертификацију дегустатора за јака алкохолна пића

На основу чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2017. годину - Агробуџе („Службени лист ЦГ“, број 10/17) и линијом 2.1.10 Унапређивање квалитета производа, Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује

20.04.2017.

Најава: Радионице на тему прераде млијека на газдинству биће одржане у Беранама, Плаву и Гусињу

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Службом за селекцију стоке наставља са организовањем радионица на тему потенцијала за производњу сира и других млијечних производа на сопственом газдинству, као и мјера подршке које могу да остваре произвођачи.

04.04.2017.

Произвођачи са Цетиња отпутовали у студијску посјету Хрватској и Италији

Произвођачи са Цетиња отпутовали у студијску посјету Хрватској и Италији

Произвођачи пршута са Његуша и Цетиња, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, отпутовали су данас у студијску посјету Хрватској и Италији, са циљем даље едукације на тему заштитите овог производа географском ознаком и одржавања система квалитета.

30.03.2017.

Одржана радионица за произвођаче јаких алкохолних пића

Одржана радионица за произвођаче јаких алкохолних пића

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржали су радионицу за произвођаче јаких алкохолних пића, с циљем да им приближе процедуре обавезног уписа у Регистар, као предуслова за стављање тих производа на тржиште.

24.03.2017.

Јавни позив за подршку увођењу, сертификацији и ресертификацији система квалитета и безбједности хране

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује Јавни Позив за подршку увођењу, сертификацији и ресертификацији система квалитета и безбједности хране. Позив се објављује у оквиру Агробуџета за 2017. годину и буџетске линије 2.1.10 Унапређење квалитета производа.

23.03.2017.

Најава: Презентација за произвођаче јаких алкохолних пића о условима за стављање у промет тих производа

Министарство пољопривреде и руралног развоја организоваће у петак, 24. марта, презентацију на тему регистрације произвођача јаких алкохолних пића и услова под којим се јака алкохолна пића пуштају у промет.

02.02.2017.

Пољопривредним произвођачима из Даниловграда представљене мјере Агробуџета за 2017. годину

Пољопривредним произвођачима из Даниловграда представљене мјере Агробуџета за 2017. годину

За пољопривредне произвођаче са подручја општине Даниловград данас је одржана презентација Агробуџета за 2017. годину.