Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Пољопривредним произвођачима из Андријевице, Плава, Гусиња, Берана и Бијелог Поља представљене мјере Агробуџета за 2016. годину

Пољопривредним произвођачима из Андријевице, Плава, Гусиња, Берана и Бијелог Поља представљене мјере Агробуџета за 2016. годину
Датум објаве: 17.03.2016 16:51 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРРМПРР 

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја почетком седмице одржали су презентацију Агробуџета за 2016. годину за пољопривредне произвођаче са подручја општина Андријевица, Плав и Гусиње, Беране и Бијело Поље.

Представљене су мјере подршке за биљну и сточарску производњу са освртом на критеријуме прихватљивости и процедуре пријаве. Назначене су новине, у односу на прошлогодишњу подршку, које имају за циљ да додатно стимулишу развој црногорске пољопривреде. Истакнута је и обавеза да се пољопривредни произвођачи уписују у Регистар пољопривредних газдинстава.

Изузетно велико интересовање владало је од стране пољопривредних произвођача о чему сведоче пуне сале у свим општинама.

Пољопривреднике је, с обзиром на структуру пољопривредне производње на подручју ових општина, посебно интересовала могућност добијања подршке у сточарству – премије, подршка за набавку опреме за побољшање квалитета млијека и набавку сточног фонда, подршка за коришћење планинских пашњака. Воћари су се интересовали које врсте механизације могу да набаве уз подршку из Агробуџета, као и како се остварује подршка за подизање нових засада.

Присутним произвођачима је сугерисано да се удружују и улажу у своја газдинства, јер једино на тај начин могу превазићи бројне проблеме везане за конкурентност и пласман производа. Осавремењавањем опреме и повећањем обима производње се постиже већи обим производње и бољи квалитет производа са којима можемо бити конкуретни након уласка у ЕУ.

 

 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја