Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће се конференција “Квалитетом до конкуретности производа од меса”

Датум објаве: 20.04.2015 16:49 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Европска банка за обнову и развој (ЕБРД), Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду (ФАО) и Министарство пољопривреде у руралног развоја Црне Горе организују сјутра, 21. априла, конференцију „Квалитетом до конкуретности производа од меса“.

Конференција ће се одржати на Универзитету Доња Горица, са почетком у 10,00х.

Овим скупом обиљежава се почетак активности на пројекту „Унапређење стандарда квалитета производа од меса у Црној Гори и размјена искустава земаља Западног Балкана”. Циљ пројекта је да обезбиједи подршку за ефикаснији и интегрисан ланац производње хране у Црној Гори, унапређењем квалитета и безбједности у сектору прераде меса, уз подршку развоју географских ознака поријекла прехрамбених производа.

У уводном дијелу Конференције говориће министар пољопривреде и руралног развојха проф.др Петар Ивановић, замјеник представника УН ФАО за Европу и централну Азију Антонио Алонци(Антонио Алонзи), представници ЕБРД и Факултета за прехрамбену технологију, безбједност хране и екологију, УДГ. На округлом столу говориће представници Министарства пољопривреде и руралног развоја, месних индустрија у Црној Гори, представници индустрија и трговина из Србије и Хрватске, као и експерти ЕУ за област безбједности хране.

 

Позив, Конференција Квалитетом до конкурентности производа од меса 21. април.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја