Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Радионица за пољопривреднике о заштити производа ознакама

Датум објаве: 04.03.2015 15:22 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организоваће 05. и 06. марта едукативну радионицу о шемама квалитета (ознака поријекла, географска ознака, гарантовано традиционални специјалитет). Едукација је намијењена произвођачима и савјетодавцима у области пољопривреде, а о шемама квалитета на радионици ће, осим представника Министарства пољопривреде и руралног развоја, говорити и стручњаци из Француске и Хрватске.

Радионицу ће сјутра, 5. марта, отворити генерална директорица Директората за пољопривреду и рибарство Данијела Столица, у 09,00х, у ПР Центру у Подгорици (Булевар Јосипа Броза 23А).

Циљ радионице је да се пољопривредни и прехрамбени произвођачи као и савјетодавци упознају са правилима ЕУ у области заштите производа неком од шема квалитета, процедурама регистрације, као и системом контроле, важности и неопходности њиховог удруживања ради бољег пласмана и промоције својих производа.

Искуства Француске и Хрватске могу бити од великог значаја за црногорске произвођаче, с обзиром да су системи заштите географским и традиционалним индикаторима разрађени и веома успјешни.

 

 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја