Manja slova Veća slova RSSObrazovanje i stipendiranje

27.06.2017.

Ministarstvo poljoprivrede i Međunarodn organizacija za vinovu lozu i vino objavljuju konkurs

U saradnji sa Međunarodnom organizacijom za vinovu lozu i vino (The International Organisation of Vine and Wine) OIV, iz Francuske, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje konkurs

18.04.2017.

Ministarstvo poljoprivrede i Međunarodni savjet za maslinu (IOC) nastavljaju sa podrškom usavršavanju kadrova

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa Međunarodnim savjetom za maslinu (International Olive Council) IOC, iz Španije, objavljuje Konkurs

13.01.2017.

Konkurs za stipendije Vlade Mađarske i FAO za školsku 2017/2018

Vlada Mađarske, u saradnji sa Organizacijom UN za hranu i poljoprivedu (FAO), dodjeljuje stipendije za magistarske studije na engleskom jeziku, iz oblasti ruralni razvoj i agrobiznis, poljoprivredno upravljanje vodama, kao i hortikultura.

22.06.2016.

Stručna praksa u Evropskoj agenciji za bezbjednost hrane (EFSA)

Stručna praksa u Evropskoj agenciji za bezbjednost hrane (EFSA)

Diplomirali ste i u potrazi ste za zanimljivim i poučnim iskustvom u dinamičnoj evropskoj agenciji? Želite primjeniti stečena znanja i vještine u nekom od područja djelovanja EFSA-e? Želite biti uključeni u rad evropske organizacije?

19.01.2016.

Konkurs za stipendije Vlade Mađarske i organizacije FAO za akademsku 2016/2017

Vlada Mađarske, u saradnji sa Organizacijom UN za hranu i poljoprivedu (u daljem tekstu: FAO) dodjeljuje ograničeni broj stipendija za master studije na engleskom jeziku, iz oblasti poljoprivrednih nauka, poljoprivredne biotehnologije, hortikulture, ishrane životinja i bezbjednosti hrane. Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2016/2017. godinu, a programi će biti realizovani na Fakultetu za poljoprivredu i nauke u oblasti zaštite životne sredine, Fakultetu za hortikulturne nauke Univerziteta Sv. Ištvan u Budimpešti i Fakultetu za poljoprivredne nauke i nauke u oblasti zaštite životne sredine Kaposvar Univerziteta.

18.12.2014.

Stipendije Vlade Republike Mađarske za magistarske studije

Vlada Republike Mađarske objavila je konkurs za stipendiranje magistarskih studija za akademsku 2015-2016 godinu, na tri programa: Ishrana životinja i bezbjednost hrane; zaštita bilja; ruralni razvoj i agrobiznis. Detaljnije o uslovima konkursa i načinu prijave možete pronaći ovdje:

22.10.2014.

Podrška MPRR studentima veterinarske medicine

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Veterinarska uprava već drugu godinu obezbjeđuju finansijsku podršku studentima veterinarske medicine, budućim doktorima veterinarske medicine, prepoznajući potrebu obezbjeđivanja dovoljnog broja školovanog kadra ovog profila, prvenstveno za potrebe državne administacije, uključujući i veterinarsku inspekciju i veterinarsku laboratoriju. Sredstva se obezbjeđuju iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

27.03.2014.

Konkurs za stipendije Vlade Republike Turske za akademsku 2014/2015. godinu

Vlada Republike Turske objavila je Konkurs za Program stipendija za postdiplomske studije za akademsku 2014/2015. godinu. Za stipendije mogu konkurisati uspješni studenti iz cijelog svijeta. Krajnji rok za prijavljivanje je 31. mart 2014. godine.

01.02.2014.

Program Vlade Mađarske za sipendiranje mladih stručnjaka i studenata

Ministarstvo ruralnog razvoja Vlade Mađarske, u saradnji s Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedninjenih nacija (FAO), oglasilo je Program za sipendiranje mladih stručnjaka i studenata, koji će finansirati ta vlada.

31.01.2014.

Italijanske stipendije za multidisciplinarni program obuke “Nauka za DIPLOmatiju"

Na osnovu Sporazuma o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Italije, potpisanog 26. septembra 2013. godine, kao i Sporazuma o saradnji i Programa saradnje između Ministarstva nauke i Nacionalnog Istraživačkog centra (CNR), potpisanog 4.jula 2013. godine, Crna Gora ušla je na listu zemalja za stipendiranje za multidisciplinarni program obuke “Scienze per la DIPLOmazia” (Nauka za diplomatiju). Ovaj program realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova Italije i Nacionalnog Istraživačkog centra (CNR).