Мања слова Већа слова РСС
Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

01.04.2016.

Министар Ивановић на скупу Свјетске банке у Вашингтону представио резултате пројеката МИДАС И ИПРАД-лике

Министар Ивановић на скупу Свјетске банке у Вашингтону представио резултате пројеката МИДАС И ИПРАД-лике На конференцији Свјетске банке која се претходна два дана одржавала у Вашингтону истакнуто је као врло позитивно и поучно искуство које Црна Гора има у спровођењу пројеката МИДАС и ИПАРД-лике, а који се спроводи са СБ у циљу развоја пољопривреде и јачања конкуретности црногорских произвођача. Искуство из Црне Горе представљено је као успјешан примјер земљама чланицама гдје СБ реализује сличне пројекте.

30.03.2016.

Најава: Министар Ивановић на позив Свјетске банке учествује на скупу у Вашингтону

На позив Свјетске банке, Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић боравиће у Вашингтону гдје ће учествовати на Трећем састанку на високом нивоу на тему Размјене знања (Тхирд Хигх-Левел Меетинг он Цоунтрy-лед Кноwледге Схаринг (ХЛМ3).

27.03.2016.

Министар Ивановић разговарао са шефицом Свјетске банке Татјаном Проскурјаковом

Министар Ивановић разговарао са шефицом Свјетске банке Татјаном Проскурјаковом

Изузетно успјешна досадашња сарадња између Свјетске банке и Министарства пољопривреде и руралног развоја на пројектима подршке развоју црногорске пољопривреде добра је основа за наставак активности и јачање партнерства, оцијењено је на састанку министра пољопривреде и руралног развоја проф. др Петра Ивановића и шефа СБ за Црну Гору и Босну и Херцеговину Татјане Проскурјакове.

22.03.2016.

Министар Ивановић примио делегацију Албаније на челу са министром пољопривреде Едмондом Панаритијем

Министар Ивановић примио делегацију Албаније на челу са министром пољопривреде Едмондом Панаритијем

Црна Гора и Албанија имају изузетно добру сарадњу, али простора за њено јачање увијек има, оцијењено је приликом данашњег сусрета министара пољопривреде двије земље. Како би се унаприједила сарадња у области пољопривреде и још боље валоризовали заједнички ресурси, министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић и министар пољопривреде, руралног развоја и вода Едмонд Панарити разговарали су на теме из области водопривреде, пољопривреде и едукације и усавршавања младих људи.

21.03.2016.

Најава: Делегација Албаније на челу са министром пољопривреде Едмондом Панаритијем у званичној посјети Црној Гори

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић примиће сјутра, 22. марта, делегацију Албаније на челу са министром пољопривреде, руралног развоја и вода Едмондом Панаритијем.

17.03.2016.

Министар Ивановић домаћин Принцу од Велса и Војвоткињи од Корнвола на догађају у Владином дому на Цетињу

Приликом посјете Принца од Велса и Војвоткиње од Корнвола Црној Гори, министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић биће домаћин Њиховог Краљевског Височанства на пријему који ће бити организован у Пријестоници 18. марта 2016. године...

16.03.2016.

Црногорски пчелари наставили студијску посјету Словенији

Црногорски пчелари наставили студијску посјету Словенији

Након посјете међународном сајму пчеларства у Цељу, делегација црногорских пчелара наставила је студијску посјету Словенији учешћем на едукативним радионицама у словеначкој Кући меда којом управља Савез пчелара Словеније. Тема за коју су посебно заинтересовани црногорски пчелари је заштита меда ознаком квалитета. Радионице организоване у Словенији наставак су започетих активности на брендирању црногорског меда.

14.03.2016.

Министар Ивановић разговарао са представницима Свјетске банке

Министар Ивановић разговарао са представницима Свјетске банке

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић састао се данас са представницима мисије Свјетске банке који прате имплементацију пројеката институционалног развоја и јачања пољопривреде и руралног развоја.

13.03.2016.

Потписана иницијатива да се 20. мај прогласи Свјетским даном пчела

Потписана иницијатива да се 20. мај прогласи Свјетским даном пчела

Министри пољопривреде Словеније, Црне Горе, Мађарске, Аустрије, Чешке, Француске и Србије потписали су декларацију којом се подржава иницијатива словеначке Владе упућена Уједињеним нацијама да се 20. мај прогласи Свјетским даном пчела. Подизање свијести јавности о значају пчела за опстанак природе, очување еколошког баланса животне средине и одрживе пољопривредне производње, а имајући у виду угроженост пчелиње популације на глобалном нивоу, формализована је на министарском округлом столу под називом “20. мај Свјетски дан пчела - шанса за све”.

11.03.2016.

Министар Ивановић заједно са пчеларима у посјети Словенији

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић боравиће 12. и 13. марта у званичној посјети Словенији. На позив министра пољопривреде шумарства и хране Словеније Дејана Жидана, министар Ивановић ће учествовати на министарском округлом столу под називом “20.мај Свјетски дан пчела – шанса за све”, који ће се одржати у Цељу.