Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Потпредсједник Симовић на првој министарској конференцији поводом Свјетског дана пчела – 20. маја

Датум објаве: 18.05.2018 12:01 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић учествоваће на министарској конференцији која се овог викенда одржава на Брду код Крања у Словенији, поводом првог обиљежавања Свјетског дана пчела – 20.маја.

Иницијатива према Уједињеним нацијама да се, због значаја пчела као опрашивача за опстанак природе и угрожености пчелиње популације на глобалном нивоу, успостави Свјетски дан пчела и да се обиљежава 20. маја потекла је од Словеније. Црна Гора је била једна од првих земаља које су подржале ову иницијативу, а која је усвојена крајем прошле године на Генералној скупштини УН у Њујорку.

Тема министарске конференције која се на Брду код Крања одржава, у суботу, 19. маја,  је значај пчела и других опрашивача за одрживу пољопривреду и сигурност хране.

Скуп ће окупити министре и друге високе представнике из 40 земаља свијета, представнике Европске комисије, Организације за храну и пољопривреду (ФАО), других међународних организација, као и представнике пчеларских удружења из земаља ЕУ и на глобалном нивоу.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја