Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржана радионица на тему „СТО Споразум о санитарним и фитисанитарним мјерама- обавезе и права Црне Горе као чланице“

Одржана радионица на тему „СТО Споразум о санитарним и фитисанитарним мјерама- обавезе и права Црне Горе као чланице“
Датум објаве: 09.10.2017 14:21 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРРУ оквиру Националног програма техничке и експертске помоћи Свјетске трговинске организације (СТО), а на иницијативу Министарства пољопривреде и руралног развоја, током протекле седмице организована је радионица на тему „СТО споразум о санитарним и фитисанитарним мјерама- обавезе и права Црне Горе као чланице“.

Учесници радионице били су, осим експерата из Секретаријата СТО, запослени из Министарства пољопривреде, Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, затим Министарства вањских послова и Министарства економије.

Експерти из СТО упознали су присутне са детаљима у вези са спровођењем споразума, пренијели искуства других држава чланица и обучили представнике надлежних институција да електронским путем достављају нотификације. Такође, присутни су упознати са механизмима покретања трговинских спорова, као и са радом надлежних тијела у СТО која се баве питањима санитарних послова.

Експерти су имали одвојени састанак у Управи за безбједонст хране, ветерину и фитосанитарне послове и обишли фабрику АД 13. Јул Плантаже.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја