Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Потпредсједник Симовић отвориће Пројекат развоја кластера и трансформације руралних подручја Црна Гора - ИФАД

Датум објаве: 06.07.2017 13:09 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Пројекат развоја кластера и трансформације руралних подручја, који Влада Црне Горе спроводи са Међународним фондом за развој пољопривреде (ИФАД) биће званично отворен у петак, 7. јула, у Никшићу.

Према Споразуму који су представници Владе Црне Горе и ИФАД-а потписали 12. маја 2017. године у сједишту те организације у Риму, Црној Гори су, као чланици ИФАД-а, одобрена веома повољна кредитна средства у износу од 3,9 милиона еура и бесповратна подршка у износу од 1,9 милиона еура, за унапређење пољопривредне производње и инфраструктуре у руралним подручјима Црне Горе. Уз предвиђену контрибуцију Владе Црне Горе и локалних управа, укупна вриједност пројекта је 13,6 милиона еура.

Пројектом је обухваћено седам општина: Никшић, Шавник, Жабљак, Мојковац, Бијело Поље, Петњица и Беране.

На отварању ИФАД пројекта говориће потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић и директорка ИФАД-а за Блиски Исток, Сјеверну Африку, Европу и Централну Азију, др Калида Бузар (Кхалида Боузард).

У име општина у којима се имплементира пројекат обратиће се предсједник Општине Никшић, Веселин Грбовић, а званичном отварању присуствоваће представници општина, представници министарстава и институција, удружења пољопривредних произвођача и компанија из области пољопривреде.

Отварање и презентација пројекта одржаће се у просторијама Технополиса, са почетком у 10:30х.

Позивамо представнике медија да присуствују свечаном отварању Пројекта.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја