Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Јавни позиви за додјелу подршке

09.02.2018.

Јавни позив за подршку увођењу и сертификацији система квалитета и безбједности хране

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас Јавни позив за подршку увођењу, сертификацији и ресертификацији система квалитета и безбједности хране. Позив је први у низу јавних позива за подршку пољопривредним произвођачима и прерађивачима, предвиђених Агробуџетом за 2018. годину.

16.10.2017.

Објављен још један ИПАРД лике 2 јавни позив за додјелу бесповратне подршке преради

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас нови, трећи по реду јавни позив за додјелу бесповратне подршке кроз пројекат ИПАРД лике 2, који је намијењен искључиво преради. Субјекти у пословању храном, односно прерађивачи и кроз овај јавни позив - ИПАРД лике 2.3 имаће могућност да започну или унаприједе прераду пољопривредних производа. Унапређење се односи првенствено на усаглашавање са стандардима безбједности хране, у циљу повећања конкуретности домаћих произвођача хране.

08.05.2017.

Јавни позив за додјелу подршке органској производњи

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује Јавни позив за додјелу подршке органској производњи за 2017. годину, у оквиру агробуџетске мјере „Подршка органској производњи“.

24.04.2017.

Закључен Јавни позив за додјелу подршке управљање стајским ђубривом за 2017. годину

"Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава пољопривредне произвођаче и заинтересовану јавност да се Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2017. годину, завршава на дан 24. април 2017. године, због утрошка средства"

13.04.2017.

Јавни позив за за додјелу подршке при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2017. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација у складу са Агробуџетом за 2017. годину и буџетском линијом - 1.2.Програм унапређивања пчеларства објављује Јавни позив за достављање захтјева за подршку при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2017. годину.

05.04.2017.

Закључен Јавни позив за додјелу подршке за за унапређење сточног фонда за 2017. годину

На основу чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2017. годину – Агробуџет (“Службени лист ЦГ” бр, 11/17), програм Мјера 2.1.14 – Подршка унапређењу сточног фонда, а у вези са Јавним позивом за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2017. годину, објављеном дана 08. марта 2017. године на интернет страници овог Министарства и у дневном листу „ДНЕВНЕ НОВИНЕ”, Министарство пољопривреде и руралног развоја

24.03.2017.

Јавни позив за подршку увођењу, сертификацији и ресертификацији система квалитета и безбједности хране

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује Јавни Позив за подршку увођењу, сертификацији и ресертификацији система квалитета и безбједности хране. Позив се објављује у оквиру Агробуџета за 2017. годину и буџетске линије 2.1.10 Унапређење квалитета производа.

24.03.2017.

Закључен Јавни позив за додјелу подршке за набавку механизације за 2017. годину

На основу чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2017. годину – Агробуџет (“Службени лист ЦГ” бр, 11/17), програм Мјера 2.1.15 – Подршка за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње, а у вези са Јавним позивом за додјелу подршке за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње за 2017. годину, објављеном дана 03. марта 2017. године на интернет страници овог Министарства и у дневном листу „ДНЕВНЕ НОВИНЕ”, Министарство пољопривреде и руралног развоја

22.03.2017.

Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у изградњи система за наводњавање за 2017. годину

Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у изградњи система за наводњавање за 2017. годину

Климатске промјене, које се између осталог односе и на повећан број дана са температуром већом од просјека, малом количином као и неправилним распоредом падавина значајно утиче на смањење приноса пољопривредних култура. Такође, у Црној Гори постоји знатна површина пољопривредног земљишта које се не наводњава, а чијим наводњавањем би се значајно увећали приноси. У циљу рјешавања овог питања Министарство је креирало посебну мјеру подршке инвестицијама за наводњавање у Агробуџету коју спроводи кроз Јавни позив који се објављује по први пут.

20.03.2017.

Јавни позив за додјелу подршке за ревитализацију риболовног алата мрежа „калимера“

Јавни позив за додјелу подршке за ревитализацију риболовног алата мрежа „калимера“

Министарство пољопривреде и руралног развоја данас је објавило Јавни позив за додјелу подршке за ревитализацију риболовног алата мрежа „калимера“ , у складу са Агробуџетом за 2017. годину, кроз мјеру Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре.