Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за додјелу подршке за достизање стандарда добробити животиња у сточарству за 2019. годину

Јавни позив за додјелу подршке за достизање стандарда добробити животиња у сточарству  за 2019. годину
Датум објаве: 15.03.2019 09:16 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину, објавило је Јавни позив за додјелу подршке за достизање стандарда добробити животиња у сточарству за 2019. годину.

Право на подршку по овом Јавном позиву се може остварити за набавку:

1.             Гумених подлога за лежишта,

2.             Боксова за орезивање папака,

3.             Боксова за телад (игло),

4.             Аутоматских појилица.

За подршку по овом Јавном позиву могу конкурисати сва пољопривредна газдинства која, у тренутку подношења захтјева за подршку по овом Јавном позиву, посједују најмање 3 условна грла (30 оваца, 30 коза, 3 крава/бикова, 30 јуница) регистрованих у Регистру за идентификацију и обиљежавање животиња и Регистру пољопривредних газдинстава.

Квалификована за добијање подршке за набавку боксова за орезивање папака су она пољопривредна газдинства која у тренутку подношења захтјева за подршку по овом Јавном позиву, посједују најмање 10 условна грла (10 крава/бикова или 20 јуница) регистрованих у Регистру за идентификацију и обиљежавање животиња и Регистру пољопривредних газдинстава, а над којим су спроведене мјере по Програму обавезних мјера здравствене заштите.

Максимално прихватљива инвестиција износи 3.000€ уз буџетску подршку до 50% вриједности прихватљиве инвестиције (до 1.500€).

Минимална прихватљива инвестиција износи 500€.

Рок за подношење Захтјева за одобравање пројекта је 15. април 2019. године. У случају ранијег утрошка средстава, Јавни позив ће бити закључен, о чему ће произвођачи бити обавијештени на вријеме.

Детаљније информације о овој врсти подршке, критеријумима које треба да задовоље заинтересовани, као и Захтјев за додјелу подршке налазе се на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја. Све додатне информације се могу добити путем телефона 020/482-150.

Овдје можете преузети:

Јавни позив за подршку достизању стандарда добробити животиња у сточарству за 2019. годину.