Manja slova Veća slova RSS
>

Javni poziv za dodjelu podrške za dostizanje standarda dobrobiti životinja u stočarstvu za 2019. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške za dostizanje standarda dobrobiti životinja u stočarstvu  za 2019. godinu
Datum objave: 15.03.2019 09:16 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2019. godinu, objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške za dostizanje standarda dobrobiti životinja u stočarstvu za 2019. godinu.

Pravo na podršku po ovom Javnom pozivu se može ostvariti za nabavku:

1.             Gumenih podloga za ležišta,

2.             Boksova za orezivanje papaka,

3.             Boksova za telad (iglo),

4.             Automatskih pojilica.

Za podršku po ovom Javnom pozivu mogu konkurisati sva poljoprivredna gazdinstva koja, u trenutku podnošenja zahtjeva za podršku po ovom Javnom pozivu, posjeduju najmanje 3 uslovna grla (30 ovaca, 30 koza, 3 krava/bikova, 30 junica) registrovanih u Registru za identifikaciju i obilježavanje životinja i Registru poljoprivrednih gazdinstava.

Kvalifikovana za dobijanje podrške za nabavku boksova za orezivanje papaka su ona poljoprivredna gazdinstva koja u trenutku podnošenja zahtjeva za podršku po ovom Javnom pozivu, posjeduju najmanje 10 uslovna grla (10 krava/bikova ili 20 junica) registrovanih u Registru za identifikaciju i obilježavanje životinja i Registru poljoprivrednih gazdinstava, a nad kojim su sprovedene mjere po Programu obaveznih mjera zdravstvene zaštite.

Maksimalno prihvatljiva investicija iznosi 3.000€ uz budžetsku podršku do 50% vrijednosti prihvatljive investicije (do 1.500€).

Minimalna prihvatljiva investicija iznosi 500€.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekta je 15. april 2019. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i Zahtjev za dodjelu podrške nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.

Ovdje možete preuzeti:

Javni poziv za podršku dostizanju standarda dobrobiti životinja u stočarstvu za 2019. godinu.