Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за за додјелу подршке при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2019. годину

Јавни позив за за додјелу подршке при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2019. годину
Датум објаве: 22.02.2019 08:41 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја у складу са Агробуџетом за 2019. годину и буџетском линијом - 1.3.Програм унапређивања пчеларства објављује Јавни позив за достављање захтјева за подршку при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2019. годину.


Позивом се уређују услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава. Укупан износ расположивих средстава по овом позиву је 50.000 €. Подршка Министарства износи до 50% реализоване инвестиције, односно до 50% извршене набавке воска.

Предмет подршке овог позива је набавка сертификованог органског и конвенционалног воска у облику сатних основа. Подршка се реализује у сарадњи са Савезом пчеларских организација.

Корисници подршке су физичка или правна лица уписана у Регистар произвођача меда и пчелињих производа који води Управа за безбиједност хране, ветерину и фитосанитарне послове и у Регистар субјеката у органској производњи и Регистар пољопривредних газдинстава.
Попуњен образац захтјева заједно са потребном документацијом послати искључиво препорученом поштом на адресу Министарства: Министарство пољопривреде и руралног развоја, захтјев по Јавном позиву за додјелу подршке за набавку воска за органску и конвенционалну производњу за 2019. годину; Римски трг бр. 46, 81000 Подгорица.

У јавном позиву, осим услова и критеријума за подршку младим пчеларима, дефинисан је и начин пријављивања. Све информације у вези са Јавним позивом могу се добити на телефон Министарства 020/482-292, Савеза 069/941-505 или у просторијама Одељења за савјетодавне послове у области сточарства и Одељења за савјетодавне послове у биљној производњи 020/265-337.

Трајање позива је до 22.03. 2019. године.

Циљ је да се овим програмом помогне пчеларима који се баве органским и конвенционалним начином производње да унаприједе здравље пчела и квалитета меда.