Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине за 2019.

Јавни позив за додјелу подршке за модернизацију професионалне риболовне флоте  у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине за 2019.
Датум објаве: 20.02.2019 09:07 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину и програмом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства  и марикултуре, мјером Б-1.1. Јачање професионалне риболовне флоте, буџетском линијом Б-1.1.3. Модернизација професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову (пловила до 10 м ЛОА), објавило је Јавни позив за додјелу подршке модернизацији професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову за пловила до 10 м дужине.

Корисник подстицајних средстава кроз овај Јавни позив је приврдно друштво или предузетник који испуњава сљедеће услове:

           да је носилац важеће дозволе за обављање малог привредног риболова, која је издата од стране Министарства пољопривреде и руралног развоја и

           да је риболовни пловни објекат, који је предмет набавке, реконструкције, опремања или замјене уписан у Регистар риболовних пловних објеката Црне Горе.

 

Подршка се односи на кофинансирање у трошковима:

-         реконструкције или замјене риболовног пловног објекта дужине до 10 м;

-         замијене погонског генератора;

-         набавке опреме за риболов и пловидбу;

-         набавке сигурносне опреме на риболовном пловном објекту

Укупан износ расположивих буџетских средстава по овом Јавном позиву износи 80.000 €.

Висина подршке износи до 50% од укупне вриједности испостављених рачуна, максимално до 5.000 € по пловилу.

Након завршетка инвестиције попуњен, потписан и овјерен Захтјев за додјелу подршке са потребном документацијом, носилац дозволе за обављање привредног риболова може предати лично на архиву Министарства пољопривреде и руралног развоја или послати препорученом поштом на адресу: Министарство пољопривреде и руралног развоја, Директорат за рибарство, Римски трг бр. 46, 81000 Подгорица, са назнаком „Захтјев за додјелу подршке по Јавном позиву за модернизацију професионалне риболовне флоте у малом привредном риболову за полвила до 10 м дужине“.

Трајање овог Јавног позива је до 15.10.2019. године.

1. Јавни позив за додјелу подршке модернизацији риболовне флоте у малом привредном до 10 м дужине