Manja slova Veća slova RSS
>

Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju profesionalne ribolovne flote u malom privrednom ribolovu za plovila do 10 m dužine za 2019.

Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju profesionalne ribolovne flote  u malom privrednom ribolovu za plovila do 10 m dužine za 2019.
Datum objave: 20.02.2019 09:07 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2019. godinu i programom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva  i marikulture, mjerom B-1.1. Jačanje profesionalne ribolovne flote, budžetskom linijom B-1.1.3. Modernizacija profesionalne ribolovne flote u malom privrednom ribolovu (plovila do 10 m LOA), objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške modernizaciji profesionalne ribolovne flote u malom privrednom ribolovu za plovila do 10 m dužine.

Korisnik podsticajnih sredstava kroz ovaj Javni poziv je privrdno društvo ili preduzetnik koji ispunjava sljedeće uslove:

           da je nosilac važeće dozvole za obavljanje malog privrednog ribolova, koja je izdata od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i

           da je ribolovni plovni objekat, koji je predmet nabavke, rekonstrukcije, opremanja ili zamjene upisan u Registar ribolovnih plovnih objekata Crne Gore.

 

Podrška se odnosi na kofinansiranje u troškovima:

-         rekonstrukcije ili zamjene ribolovnog plovnog objekta dužine do 10 m;

-         zamijene pogonskog generatora;

-         nabavke opreme za ribolov i plovidbu;

-         nabavke sigurnosne opreme na ribolovnom plovnom objektu

Ukupan iznos raspoloživih budžetskih sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 80.000 €.

Visina podrške iznosi do 50% od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, maksimalno do 5.000 € po plovilu.

Nakon završetka investicije popunjen, potpisan i ovjeren Zahtjev za dodjelu podrške sa potrebnom dokumentacijom, nosilac dozvole za obavljanje privrednog ribolova može predati lično na arhivu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja ili poslati preporučenom poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direktorat za ribarstvo, Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica, sa naznakom „Zahtjev za dodjelu podrške po Javnom pozivu za modernizaciju profesionalne ribolovne flote u malom privrednom ribolovu za polvila do 10 m dužine“.

Trajanje ovog Javnog poziva je do 15.10.2019. godine.

1. Javni poziv za dodjelu podrške modernizaciji ribolovne flote u malom privrednom do 10 m dužine