Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре за 2019.

Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре за 2019.
Датум објаве: 20.02.2019 08:31 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја данас је објавило Јавни позив за додјелу подршке за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре, у складу са Агробуџетом за 2019. годину и програмом Б-1. Подршка развоју сектора морског рибарства и марикултуре.

Овим Јавним позивом подржавају се узгајивачи рибе и шкољака са мора, тј. предузетници или привредна друштва који имају дозволу за марикултуру.

Прихватљиве инвестиције за подршку су: реконструкција узгајалишта; изградња или реконструкција објеката за складиштење хране и складиштење опреме; набавка опреме за аутоматизацију процеса узгоја; набавка опреме за побољшање хигијене у погледу безбједности хране и пласирања производа узгоја на тржиште; набавка полиетиленских заштитних мрежа ради заштите узгајалишта од предатора и набавка или реконструкција сплава за оперативни рад узгајалишта.

Подршка се обезбјеђује у износу до 50% од укупне вриједности испостављених рачуна, максимално до 7.000 €.

Носилац дозволе за марикултуру предаје архиви Министарства пољопривреде и руралног развоја попуњен и потписан Захтјев за одобравање подршке са потребном документацијом, а рок за доставу захјева је 45 дана од дана објаве овог Јавног позива. Реализација инвестиција од стране корисника може почети тек по доношењу Рјешења о одобравању инвестиције. Крајњи рок за завршетак инвестиције и подношење захтјева за исплату је 15. октобар 2019. године.

Додатне информације по овом Јавном позиву могу се добити путем телефона 020/482-270.

1. Јавни позив за побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре

2. Захтјев за одобравање подршке - побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре

3. Захтјев за одобравање плаћања - побољшање конкурентности и ефикасности сектора марикултуре