Manja slova Veća slova RSS
>

Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za 2019.

Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za 2019.
Datum objave: 20.02.2019 08:31 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je objavilo Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture, u skladu sa Agrobudžetom za 2019. godinu i programom B-1. Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture.

Ovim Javnim pozivom podržavaju se uzgajivači ribe i školjaka sa mora, tj. preduzetnici ili privredna društva koji imaju dozvolu za marikulturu.

Prihvatljive investicije za podršku su: rekonstrukcija uzgajališta; izgradnja ili rekonstrukcija objekata za skladištenje hrane i skladištenje opreme; nabavka opreme za automatizaciju procesa uzgoja; nabavka opreme za poboljšanje higijene u pogledu bezbjednosti hrane i plasiranja proizvoda uzgoja na tržište; nabavka polietilenskih zaštitnih mreža radi zaštite uzgajališta od predatora i nabavka ili rekonstrukcija splava za operativni rad uzgajališta.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, maksimalno do 7.000 €.

Nosilac dozvole za marikulturu predaje arhivi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja popunjen i potpisan Zahtjev za odobravanje podrške sa potrebnom dokumentacijom, a rok za dostavu zahjeva je 45 dana od dana objave ovog Javnog poziva. Realizacija investicija od strane korisnika može početi tek po donošenju Rješenja o odobravanju investicije. Krajnji rok za završetak investicije i podnošenje zahtjeva za isplatu je 15. oktobar 2019. godine.

Dodatne informacije po ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem telefona 020/482-270.

1. Javni poziv za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture

2. Zahtjev za odobravanje podrške - poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture

3. Zahtjev za odobravanje plaćanja - poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture