Manja slova Veća slova RSS
>

Javni poziv za dodjelu podrške pri nabavci pčelarskih kontejnera za 2018. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške pri nabavci  pčelarskih kontejnera za 2018. godinu
Datum objave: 10.03.2018 17:47 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu i budžetskom linijom - 1.2.Program unapređivanja pčelarstva objavljuje Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku pri nabavci pčelarskih kontejnera za 2018. godinu.

Pozivom se uređuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.  Podrška Ministarstva iznosi do 50% realizovane investicije, maksimalno do 1.000,00€ po gazdinstvu.

Predmet podrške ovog poziva je nabavka pčelarskih kontejnera za selidbu pčela. Savremeno pčelarstvo, okrenuto ekonomičnosti i produktivnosti, se ne može ni zamisliti bez selidbe pčela na više paša. U cilju povećanja sigurnosti pčelarenja, povećanja proizvodnje pčelinjih proizvoda i dostupnosti više pčelinjih paša podržava se sufinansiranje troškova kupovine pčelarskih kontejnera.

Korisnici podrške su fizička ili pravna lica upisana u Registar odobrenih objekata za proizvodnju meda koji vodi Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Obrazac zahtjeva za dodjelu podrške po ovom Javnom pozivu može se preuzeti sa internet stranice Ministarstva, u službenim prostorijama Ministarstva, ili u kancelarijama Službe za selekciju stoke.

Popunjen obrazac zahtjeva zajedno sa potrebnom dokumentacijom poslati isključivo preporučenom poštom na adresu Ministarstva:

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja zahtjev po Javnom pozivu za dodjelu podrške pri nabavci pčelarskih kontejnera  za 2018. godinu. Rimski trg br. 46, 81000, Podgorica.

Trajanje javnog poziva je od 10.03.2018. godine do 30.09.2018. godine. Javni poziv će s završiti prije 30.09.2018. godine ukoliko se utroše predviđena sredstva.

Sve informacije u vezi sa pozivom mogu se dobiti direktno u Ministarstvu poljoprivrede na telefon 020-482/292 ili u kancelarijama Odeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva na telefon 020-265/337.

Javni poziv za dodjelu podrške pri nabavci pčelarskih kontejnera.

Zahtjev za nabavku po Javnom pozivu za dodjelu podrške pri nabavci pčelarskih kontejnera za 2018

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja