Manja slova Veća slova RSS
>

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu
Datum objave: 28.02.2018 08:19 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu i budžetskom linijom “Podrška unapređenju stočnog fonda”, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu. Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podrške za nabavku steonih junica, priplodnih ovaca, priplodnih koza, nazimica i nerasta. Mogućnost dobijanja podrške imaju i početnici.

Podrška Ministarstva poljoprivrede po ovom pozivu iznosi maksimalno do 50% od vrijednosti investicije. Rok za dostavljanje zahtjeva je 15. april 2018. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Napominjemo da korisnici podrške ovog Javnog poziva, moraju biti registrovani u Registru poljoprivrednih gazdinstava, najkasnije do trenutka podnošenja zahtjeva za podršku. Korisnici moraju zadovoljiti i uslove za držanje stoke u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i ispunjavanju standarda dobre poljoprivredne prakse.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i obrasci za prijavu nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a isti se mogu preuzeti i u prostorijama Odjeljenja za savjetodavne poslove u stočarstvu. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.

Ovdje možete preuzeti:

Javni poziv za dodjelu podrsˇke za unapređenje stocˇnog fonda za 2018. godinu

Obrazac 1 - Zahtjev za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu

Obrazac 2 - Cjenovna ponuda za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu – za grla nabavljena od poljoprivrednih proizvođača iz Crne Gore

Obrazac 3 - Kontrolna lista-popis grla koja su nabavljena kroz Javni poziv podrška za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu

Obrazac 4 - Zahtjev za isplatu za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu.