Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

ИПАРД програм

07.07.2016.

Одржана прва сједница Одбора за надгледање ИПАРД ИИ програма

Одржана прва сједница Одбора за надгледање ИПАРД ИИ програма Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и Европске уније данас су у Подгорици одржали прву сједницу Одбора за надгледање ИПАРД програма. Програм развоја пољопривреде и руралних подручја Црне Горе у оквиру ИПАРД ИИ 2014-2020 (ИПАРД ИИ програм) усвојен је од стране Европске комисије 20. јула 2015. године, а од стране Владе Црне Горе 10. септембра 2015. године. Кроз спровођење овог Програма у црногорску пољопривреду биће инвестирано око 100 милиона еура до 2020. године.

10.09.2015.

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе поводом усвајања Информације о имплементацији пројекта МИДАС, Програма развоја пољопривреде и руралних подручја Црне Горе у оквиру ИПАРД ИИ 2014-2020, Стратегије Црне Горе за транспозицију и имплементацију правне тековине Европске уније за поглавље 12 - Безбједност хране, ветеринарска и фитосанитарна политика с Предлогом општег акционог плана и Предлогом посебног акционог плана и Информације о откупу јагњади и Инструкција о евиденцијама откупа и плаћања ПДВ за 2015. годину... Видео

08.05.2015.

Саопштење: Одржана радионица за општинске и савјетодавне службе у Бијелом Пољу

Саопштење: Одржана радионица за општинске и савјетодавне службе у Бијелом Пољу

Након одржане радионице за савјетодавне службе из централних и јужних општина Црне Горе, у Бијелом Пољу представљен је Предлог програма развоја пољопривреде и руралних подручја ИПАРД 2014-2020 савјетодавцима из сјеверних општина.

05.05.2015.

Саопштење: Одржана радионица за општинске и савјетодавне службе

Саопштење: Одржана радионица за општинске и савјетодавне службе

Након што је Министартсво пољопривреде и рулраног развоја успјешно реализовало кампању за пројекат ИПАРД-лике којим је фокус стављен на ширење засада и повећање сточног фонда, у циљу што боље припреме пољопривредних произвођача за наредне програме који се, прије свега, односе на развој прерађивачких капацитета, представницима општинских секретеријата и савјетодавних служби представљен је Предлог програм развоја пољопривреде и руралних подручја ИПАРД 2014-2020. Представљање програма реализује се у оквиру Тwиннинг пројекта под називом: Јачање програма руралног развоја у оквиру ИПАРД програма у Црној Гори.

15.02.2015.

Најава: Радионица о ИПАРД лике пројекту у Подгорици

Представници Директората за ИПАРД плаћање Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра радионицу о ИПАРД лике пројекту за пољопривредне произвођаче са подручја општина Подгорица, Даниловград и Цетиње.Радионица ће бити одржана у Подгорици у старој згради Владе, са почетком у 12,00х.

10.02.2015.

Најава: Радионица о ИПАРД лике пројекту у Бијелом Пољу и консултације о будућем ИПАРД програму

Представници Директората за ИПАРД плаћања Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра радионицу о ИПАРД лике пројекту за пољопривредне произвођаче са подручја Бијелог Поља, Мојковца и Колашина.