Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Потпредсједник Симовић отвориће међународни скуп на тему ИПАРД-а

Датум објаве: 09.04.2019 11:39 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Представници земаља које спроводе ИПАРД програм - Инструмент претприступне помоћи ЕУ за рурални развој, у сриједу, 10. априла, у Бечићима, одржаће заједничку радионицу.

Представници министарстава пољопривреде Црне Горе, Сјеверне Македоније, Србије, Албаније и Турске размијениће искуства у реализацији јавних позива за додјелу подршке пољопривредним произвођачима и предузетницима кроз ИПАРД програм.

Циљ организовања радионице јесте сагледавање успјешности у реализацији ИПАРД програма подршке, посебно препознавање уских грла са којима се свака од земаља сусреће приликом имплементације, као и могућности за њихово превазилажење, како би се расположива средства ЕУ искористила у што бољој мјери за развој сектора пољопривреде и руралних подручја у земљама корисницима програма.

Радионицу организује Стална Радна група за рурални развој југоисточне Европе (СWГ) и Европска комисија, уз подршку Њемачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ). Радионици присуствују и представници Косова и Босне и Херцеговине, који још не спроводе ИПАРД програм.

У уводном дијелу скупа обратиће се потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, шеф претприступне јединице Генералног директората за пољопривреду и рурални развој у Европској комисији Лиам Бреслин и генерални секретар СWГ Бобан Илић.

Скуп ће се одржати у хотелу „Монтенегро Беацх Ресорт” у Бечићима, са почетком у 09,00х.

Саопштење и видео материјал за медије биће обезбијеђен од стране Службе за односе с јавношћу Владе Црне Горе.

Министарство пољопривреде и руралног развоја