Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Радионица о ИПАРД лике пројекту у Подгорици

Датум објаве: 15.02.2015 22:56 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Представници Директората за ИПАРД плаћање Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра, 16. фебруара, радионицу о ИПАРД лике пројекту за произвођаче са подручја општина Подгорица, Даниловград и Цетиње.

Радионица ће бити одржана у Подгорици у старој згради Владе, са почетком у 12,00х.

Током радионице, која се одржава у оквиру другог круга инфо-кампање за ИПАРД лике пројекат, представници Министарства разговараће са пољопривредницима о конкретним пројектима за које су заинтересовани да кандидују за подршку. Циљ је и да се произвођачима који планирају да конкуришу на позив пружи додатна помоћ око прикупљања документације и припреме апликација.

До сада су одржане радионице за пољопривредне произвођаче из сјеверних општина Црне Горе.

Циљ Министарства је да се до краја рока за аплицирање – 28. фебруара, за подршку успјешно пријави што више пољопривредних произвођача, те да се искористе сва расположива бесповратна средства у износу од 4,1 милион еура и реализује 8,2 милиона еура инвестиција у црногорску пољопривреду. Према до сада исказаном интересовању, са оптимизмом можемо рећи да очекујемо довољан број апликација. и остваривања бесповратне подршке у износу од 50 одсто инвестиција у породична газдинства. 

Радионицу у Подгорици, искористиће и представници Директората за рурални развој да представе нацрт  ИПАРД програма којим се дефинишу мјере подршке које ће произвођачима бити на располагању  од 2016. Године, у оквиру класичног ИПАРД пројекта подршке. Намјера Министарства је да на вријеме почне са припремама пољопривредника за тај период и зато ће током актуелних радионица бити одржани консултативни разговори са пољопривредним произвођачима, како би се на адекватан начин конципирале будуће мјере подршке у складу са тренутном ситуацијом и могућностима пољопривредника.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја