Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

ИПАРД лике 2.2

30.08.2017.

На Жабљаку потписани уговори о бесповратној подршци прерађивачком сектору кроз ИПАРД лике 2.2 позив

На Жабљаку потписани уговори о бесповратној подршци прерађивачком сектору кроз ИПАРД лике 2.2 позив Власници прерађивачких погона из сектора пољопривреде, њих 31, данас су на Жабљаку потписали уговоре о бесповратној подршци инвестицијама кроз ИПАРД лике 2.2 јавни позив. Реализацијом подржаних пројеката у сектор прераде хране биће инвестирано укупно 4,8 милиона еура, за шта је обезбијеђено 2,2 милиона еура бесповратних средстава из ЕУ фондова и националног буџета.

16.03.2017.

Продужен рок за пријављивање на ИПАРД лике 2.2 јавни позив до 30. априла

Министарство пољопривреде и руралног развоја, током претходна два мјесеца, остварило је интензивну комуникацију са потенцијалним корисницима програма ИПАРД лике 2.2, у циљу презентације нових могућности и подршке у припреми апликација за расположива бесповратна средства ЕУ, у износу од близу три милиона еура, намијењених јачању прераде кроз овај јавни позив.

01.02.2017.

Од 1. фебруара почиње пријем захтјева за подршку кроз пројекат ИПАРД лике 2.2

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава све који су заинтересовани за бесповратну подршку преради кроз пројекат ИПАРД лике 2.2 да данас, 1. фебруара, почиње рок за предају апликација на јавни позив. Пријем апликација трајаће током наредна два мјесеца, до 31. марта ове године.

25.01.2017.

Презентација ИПАРД лике 2.2 јавног позива за подршку сјутра на Жабљаку

Презентација јавног позива за додјелу бесповратне подршке преради кроз пројекат ИПАРД лике 2.2, одржаће се у четвртак, 26. јануара, на Жабљаку.

24.01.2017.

Презентација ИПАРД лике 2.2 јавног позива за подршку сјутра у Бијелом Пољу и Беранама

Презентација новог јавног позива за додјелу бесповратне подршке преради кроз пројекат ИПАРД лике 2.2, након Подгорице и Пљеваља, одржаће се у сриједу, 25. јануара, у Бијелом Пољу и Беранама.

21.01.2017.

Презентација бесповратне подршке преради у понедјељак у Подгорици

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја наредне седмице почеће са представљањем пројекта ИПАРД лике 2.2 по црногорским општинама, како би потенцијалним и заинтересованим произвођачима и прерађивачима пољопривредних производа појаснили могућности, услове и критеријуме новог пројекта бесповратне подршке инвестицијама у прераду.

17.01.2017.

Министар Симовић: Сви морамо бити још ефикаснији у повлачењу издашних средстава расположивих пољопривреди

Министар Симовић: Сви морамо бити још ефикаснији у повлачењу издашних средстава расположивих пољопривреди

Министар пољопривреде и руралног развоја и потпредсједник Владе Црне Горе мр Милутин Симовић позвао је све у сектору пољопривреде, запослене у надлежним службама, али и пољопривредне произвођаче да се максимално и заједно потруде како би били ефикаснији у повлачењу све издашнијих средстава ЕУ која су на располагању црногорској пољопривреди.

16.01.2017.

Најава: Министар Симовић отвориће у Подгорици презентацију новог позива за додјелу подршке ИПАРД лике 2.2

Министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић отвориће у уторак, 17. јануара, у Подгорици, прву презентацију позива за додјелу бесповратне подршке намијењене јачању прераде (ИПАРД лике 2.2).

13.01.2017.

Објављен нови позив за подршку преради - ИПАРД лике 2.2

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас нови јавни позив за додјелу бесповратне подршке кроз пројекат ИПАРД лике 2, који је намијењен искључиво преради. Субјекти у пословању храном, односно прерађивачи, кроз овај јавни позив ИПАРД лике 2.2 имаће могућност да унаприједе прераду пољопривредних производа, првенствено у дијелу усаглашавања са стандардима безбједности хране.