Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Подршка пољопривреди даје резултате, потребно наставити истим темпом

Министар Ивановић разговарао са представницима Свјетске банке

Министар Ивановић разговарао са представницима Свјетске банке
Датум објаве: 14.03.2016 14:29 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић састао се данас са представницима мисије Свјетске банке који прате имплементацију пројеката институционалног развоја и јачања пољопривреде и руралног развоја.

Са новим шефом мисије Данијелом Гербером разговарано је о динамици имплементације пројеката МИДАС и ИПАРД-лике у Црној Гори, и будућој сарадњи на плану јачања капацитета Агенције за плаћање и подршке пољопривредним произвођачима и прерађивачкој индустрији. Саговорници су констатовали да су црногорски пољопривредни произвођачи значајно ојачани бесповратном подршком и инвестицијама кроз пројекте МИДАС и ИПАРД-лике, те да се упоредо урадило доста на јачању институција система за управљање ИПАРД-ом и средствима из других фондова.

Представници Свјетске банке указали су на значајне социо-економске ефекте које имају инвестиције у пољопривреди, важност достизања стандарда производње, посебно за јачање извоза и подржали настојања Министарства пољопривреде усмјерена у правцу едукације пољопривредних произвођача. Закључено је да пољопривреда представља област за коју постоји велико интересовање Свјетске банке за наставком подршке Црној Гори, нарочито након јасне подршке коју су чланови Владе дали током недавног састанка стратешког планирања који је одржан у Подгорици.

Министар Ивановић је нагласио да сви пројекти подршке црногорској пољопривреди (МИДАС, ИПАРД- лике, АДМАС и пројекат који се припрема са Међунаордним фондом за развоја пољопривреде –ИФАД, дјелују синергетски на развој црногорске пољопривреде. Из Свјетске банке су са задовољством констатовали да желе да задрже успјешан тренд сарадње са МПРР, као и очекивања да Министарство пољопривреде настави да промовише и развија пољопривреду истим темпом, јер је то један од стубова развоја црногорске економије.

 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја