Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Објашњења процедура за повлачење одобрених средстава

Саопштење: Одржане радионице за пољопривредне произвођаче, потписнике ИПАРД-лике уговора

Саопштење: Одржане радионице за пољопривредне произвођаче, потписнике ИПАРД-лике уговора
Датум објаве: 22.10.2015 16:07 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРРМПРР 

Представници Директората за ИПАРД плаћања Министарства пољопривреде и руралног развоја одржали су током октобра серију радионица за пољопривредне произвођаче који су потписали уговоре о додјели бесповратне подршке кроз пројекат ИПАРД-лике 1. Циљ радионица био је помоћ пољопривредницима у припреми потребне документације неопходне за повлачење одобрених средстава. Радионице су водили представници  Директората за ИПАРД плаћања, а присуствовали су и савјетодавци који ће потписницима уговора помагати приликом припреме потребне документације.

Радионице су одржане у Бијелом Пољу, Беранама, Никшићу, Жабљаку, Подгорици и Голубовцима, а присуствовали су им и произвођачи, потписници уговора из осталих општина. Радионици у Никшићу присуствовао је и министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић. Пољопривредници су том приликом упознати са процедурама набавке уговорених ставки, као и са неопходном документацијом за подношење захтјева за исплату, како би успјешно реализовали своју инвестицију и добили уговорену бесповратну подршку.

ИПАРД лике 1 пројекат се реализује кроз ЕУ/ИПА пројекат изградње институција у пољопривреди и руралном развоју у Црној Гори, који је финансиран од стране Европске уније, а кофинансиран од стране Владе Црне Горе. Пројекат је конципиран је тако да помогне произвођачима у Црној Гори да усвоје стандарде које ће им захтијевати класични ИПАРД програм подршке, у коме ће бити више средстава на располагању, али и строжији критеријуми. Уговоре о додјели бесповратне подршке кроз овај пројекат потписао је 291 пољопривредни произвођач.

МПРРМПРР

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја