Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Презентација пројекта ИПАРД лике сјутра у Плаву, Андријевици, Бару и Улцињу

Датум објаве: 17.12.2014 17:52 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Представници Директората за ИПАРД плаћања Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра, 18. децембра, презентацију ИПАРД лике пројекта бесповратне подршке инвестицијама у пољопривредна газдинства, у још четири општине у Црној Гори.

Представљање пројекта одржаће се у Плаву, у сали Центра за културу, са почетком у 10,00х, у Андријевици, у малој сали Центра за културу, са почетком у 14,00х. За произвођаче са подручја Бара презентација ће бити одржана, у Општини, са почетком у 10,00х, док ће се за пољопривреднике из Улциња , ИПАРД пројекат представити, такође у Општини, са почетком у 14,00х.

Промоције ИПАРД лике наставиће се у преосталим градовима, до краја седмице, према плану инфо-кампање, како би заинтересованим пољопривредним произвођачима појаснили услове, критеријуме и могућности новог пројекта бесповратне подршке инвестицијама у пољопривредна газдинства кроз пројекат ИПАРД лике. До сада је ИПАРД лике пројекат представљен произвођачима из Никшића, Шавника, Подгорице, Жабљака, Пљеваља, Даниловграда, Плужина, Колашина, Мојковца, затим Бијелог Поља, Петњице, Рожаја, Берана, Цетиња и Котора.

Кроз јавни позив за додјелу бесповратне подршке за инвестиције у пољопривредна газдинства кроз ИПАРД лике, пољопривредним произвођачима биће на располагању 4,1 милион еура. Пуни назив ИПАРД лике пројекта је „ЕУ/ИПА пројекат изградње институција у пољопривреди и руралном развоју у Црној Гори“, а финансира га Европска унија у оквиру Инструмента претприступне помоћи (ИПА). Пројекат имплементира Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Свјетском банком.

Досадашње велико интересовање пољопривредних произвођача показале су пуне сале у којима су  организоване презентације ИПАРД лике пројекта. Позивамо пољопривредне произвођаче из градова у којим ће се промоција пројекта одржати наредних дана да у што већем броју дођу на презентацију пројекта на који ће моћи да аплицирају од 29. децембра до 28. фебруара.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја