Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Презентација пројекта ИПАРД лике сјутра у Бијелом Пољу и Петњици

Датум објаве: 15.12.2014 16:05 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Представници Директората за ИПАРД плаћања Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра, 16. децембра, презентацију ИПАРД лике пројекта бесповратне подршке инвестицијама у пољопривредна газдинства, у општинама Бијело Поље и Петњица.

Представљање пројекта за пољопривредне произвођаче са подручја Бијелог Поља одржаће се на Правном факултету у том граду, са почетком у 10,00х, а за произвођаче из Петњице, у Сали општине, са почетком у 14,00х.  

Промоције ИПАРД лике наставиће се у осталим црногорским општинама, према плану инфо-кампање, како би заинтересованим пољопривредним произвођачима појаснили услове, критеријуме и могућности новог пројекта бесповратне подршке инвестицијама у пољопривредна газдинства кроз пројекат ИПАРД лике. До сада је ИПАРД лике пројекат представљен произвођачима из Никшића, Шавника, Подгорице, Жабљака и Пљеваља, затим Даниловграда и Плужина, као и Колашина и Мојковца.

Кроз јавни позив за додјелу бесповратне подршке за инвестиције у пољопривредна газдинства кроз ИПАРД лике, пољопривредним произвођачима биће на располагању 4,1 милион еура. Пуни назив ИПАРД лике пројекта је „ЕУ/ИПА пројекат изградње институција у пољопривреди и руралном развоју у Црној Гори“, а финансира га Европска унија у оквиру Инструмента претприступне помоћи (ИПА). Пројекат имплементира Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Свјетском банком.

Позивамо пољопривредне произвођаче из Бијелог Поља и Петњице да у што већем броју дођу на презентацију пројекта на који ће моћи да аплицирају од 29. децембра до 28. фебруара.

 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја