Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Пресс центар

28.02.2016.

Министар Ивановић на конференцији за медије најавио позив за ИПАРД-лике 2

Министар Ивановић на конференцији за медије најавио позив за ИПАРД-лике 2 Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић најавио је данас да је спреман јавни позив за ИПАРД-лике 2 који ће бити отворен од 1. марта до 31. маја 2016. године. Министар је казао да ће овај позив за бесповратну подршку намијењен изградњи и јачању прерађивачких капацитета у пољопривреди, са укупним износом од 5,2 милиона еура за бесповратну подршку.

21.02.2016.

Интервју министра Ивановића за Глас Америке

Интервју министра Ивановића за Глас Америке

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић у интервјуу за Глас Америке говорио је о трендовима развоја црногорске пољопривреде на путу ка ЕУ, мјерама и пројектима подршке из Агробуџета и ЕУ фондова, као и могућностима за раст конкуретности црногорских произвођача. Видео

19.02.2016.

Министар Ивановић гостовао у емисији “Агросазнање” на Телевизији Црне Горе

Министар Ивановић гостовао у емисији “Агросазнање” на Телевизији Црне Горе

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић гостовао је у емисији “Агросазнање” на Телевизији Црне Горе. У разговору са уредницом Јелицом Пантовић, Министар је представио Агробуџет за 2016. односно политику и мјере подршке које ће бити на располагању пољопривредним произвођачима у овој години. Теме разговора били су и могућности за инвестиције кроз пројекте бесповратне подршке као што је ИПАРД-лике, као и други облици подршке и подстицања пољопривредника да достижу нове стандарде и повећавају конкуретност. Видео

16.02.2016.

Интервју министра Ивановића за “Побједу”

Интервју министра Ивановића за “Побједу”

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић у разговору за ДН “Побједа” анализирао структуру увоза и извоза пољопривредно-прехрамбених производа у Црној Гори и “освијетлио” бројке из угла реалности, а не површности како се то у јавности коментарише.

07.02.2016.

Министар Ивановић на Радију Црне Горе говорио о Агробуџету за 2016. годину

Министар Ивановић на Радију Црне Горе говорио о Агробуџету за 2016. годину

Поводом усвајања Агробуџета за 2016. годину, министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић гостовао је данас у специјализованој емисији на Радију Црне Горе "Недјељом о селу и пољопривреди", уредника и водитеља Гојка Јовановића. Током два сата трајања емисије, Министар је образложио овогодишњи Агробуџет и детаљно појаснио мјере подршке на које у овој години могу да рачунају пољопривредни произвођачи. Министар је одговорио и на бројна питања слушалаца из свих крајева Црне Горе и упутио важне поруке произвођачима у циљу што бољег искоришћавања подршке Министарства и планирања будућег развоја.

11.01.2016.

Одржана годишња конференција за новинаре Министарства пољопривреде и руралног развоја

Одржана годишња конференција за новинаре Министарства пољопривреде и руралног развоја

На годишњој конференцији Министарства пољопривреде и руралног развоја која је одржана данас у Подгорици, министар Ивановић представио је резултате остварене у 2015. години у областима пољопривреде, руралног развоја, шумарства и дрвопрераде, водопривреде, као и на плану ЕУ интеграција, међународне сарадње и едукације пољопривредних произвођача.

06.01.2016.

Интервју министра Ивановића за агенцију Мина Бизнис

Стање у црногорској пољопривреди у прошлој години било је много боље и сређеније, што потврђују подаци о расту запослености и повећању вриједности пољопривредне производње и извоза, оцијенио је министар пољопривреде и руралног развоја, Петар Ивановић у интервјуу агенцији Мина Бизнис.

31.12.2015.

Интервју министра Ивановића за новогодишње издање ДН “Дневне новине”

Само кроз инвестиције црногорска пољопривреда може постати конкурентнија у 2016. години, оцијенио је министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић у интервјуу за Дневне новине. Министар је одговорио да ли је задовољан постигнутим у 2015. години и шта жели да постигне у 2016. Теме интервјуа биле су Споразум о кредитирању црногорске пољопривреде са Абу Даби развојим фондом, могућности за повећање конкуретности црногорске пољопривреде, позитивни трендови у области дрвопрераде, очекивани ефекти од пројеката ИПАРД-лике 1 и 2, као и раст броја радно ангажованих у области пољопривреде.

31.12.2015.

Интервју министра Ивановића за емисију “Недјељом о селу и пољопривреди” на Радију Црне Горе

Министар Ивановић гостујући у посљедњој овогодишњој емисији “Недјељом о селу и пољопривреди” на Радију Црне Горе сумирао је бројне резултате постигнуте у областима које су у надлежности ресора Министарства пољопривреде и руралног развоја.

15.11.2015.

Министар Ивановић одржао конференцију за новинаре

Министар Ивановић одржао конференцију за новинаре

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић на данашњој конференцији за новинаре осврнуо се на објављени извјештај ЕК о напретку Црне Горе, у коме је наша земља за поглавља 11 и 13 добила годишњу оцјену 4 или “добар прогрес”. Такође, у поређењу са земљама региона, Црна Гора је једина добила “четворку” у овим областима. Министар је саопштио податке који показују наставак позитивних трендова у мљекарству, дрвопреради, извозу, расту зарада, и откупу пољопривредних производа...