Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Радионица о ИПАРД лике пројекту за пољопривреднике из Берана, Плава и Андријевице

Датум објаве: 09.02.2015 12:04 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Представници Директората за ИПАРД плаћања Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра радионице о ИПАРД лике пројекту за пољопривредне произвођаче са подручја Берана, Плава и Андријевице, у оквиру другог круга инфо-кампање.

За разлику од кампање реализоване током децембра, када је представљен пројекат и могућности добијања подршке у свим секторима пољопривреде, представници Министарства сада ће одржати радионице и разговарати са произвођачима из црногорских општина о конкретним пројектима за које су заинтересовани. На овај начин, пољопривредним произвођачима који планирају да конкуришу на позив пружиће се додатна помоћ око прикупљања документације и припреме апликација.

Радионица у Беранама биће одржана у великој општинској сали, са почетком у 11,00х, а организована је за пољопривредне произвођаче из Берана, Петњице и Рожаја.

За произвођаче из Плава и Гусиња, радионица ће бити одржана у Плаву, у Центру за културу, са почетком у 15,00х, а за произвођаче из Андријевице у скупштинској сали те општине у 17,00х.

Према програму инфо-кампање, планирано је да се ИПАРД лике радионице одрже током наредних седам дана у свим општинама, гдје постоји значајно интересовање пољопривредника.

Циљ Министарства је да се до краја рока за аплицирање – 28. фебруара, за подршку успјешно пријави што више пољопривредних произвођача, те да се искористе сва расположива бесповратна средства у износу од 4,1 милион еура и реализује 8,2 милиона еура инвестиција у црногорску пољопривреду. Према до сада исказаном интересовању, са оптимизмом можемо рећи да очекујемо довољан број апликација. и остваривања бесповратне подршке у износу од 50 одсто инвестиција у породична газдинства. 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја