Manja slova Veća slova RSS
>

NAJAVA: Ministar Tarzan Milošević primiće delegaciju eminentnih stručnjaka iz oblasti vinogradarstva i vinarstva regije La Rioha-Španija.

Datum objave: 11.05.2011 12:18 | Autor: Deniz Frljučkić

Ispis Štampaj stranicu


Ministar Milošević će, 12. maja 2011. godine, primiti  delegaciju eminentnih stručnjaka iz oblasti vinogradarstva i vinarstva regije La Rioha-Španija i tom prilikom razgovarati o mogućnostima uspostavljanja saradnje.

Špansku delegaciju čine profesori Univerziteta, naučni radnici, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, koji su učestvovali u realizaciji Twinning projekata u zemljama u okruženju – Srbija, Makedonija, Hrvatska. Ova vrlo renomirana delegacija je relevanta za saradnju i za razmjenu iskustava u svim segmentima vinogradarsko vinarskog sektora.

U višednevnom boravku u Crnoj Gori, gosti iz Španije posjetiće kompaniju „13 jul Plantaže“ i Biotehnički fakultet, od kojih se očekuje da daju predloge programa naučno tehničke saradnje sa regijom La Rioha-Španija. Ministar Milošević će, takođe, predložiti teme za eventualnu realizaciju twinning projekata iz oblasti vinogradarstva.