Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Članci

20.11.2013.

Iz medija: Dnevne novine - Mora da se radi

Prošlu sedmicu obilježio je finiš izborne utakmice u Petnjici, Mojkovcu i na Cetinju. Epilog izbora je svima poznat, ali na mene je najjači utisak ostavio sasvim drugi događaj. U petak je u vinskom podrumu Šipčanik organizovano potpisivanje ugovora sa 250 poljoprivrednih proizvođača koji su se prijavili u okviru projekta MIDAS. To podrazumijeva da se za njih 250 vrijednih radnika obezbijedi bespovratna podrška, odnosno polovina njihove investicije. E to je prava pozitivna vijest, kakvih nam nedostaje.

20.11.2013.

Iz medija: Međunarodni naučni časopis o insektima - Dinamika populacije Mediteranske voćne muve u Crnoj Gori

U renomiranom međunarodnom naučnom časopisu iz oblasti entomologije "International Journal of Insect Science" objavljen je naučni rad "Dinamika populacije Mediteranske voćne muve u Crnoj Gori", autora dr Sanje Radonjić, sa saradnicima, koji je finansiran od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja - Fitosanitarne uprave, kroz realizaciju Programa fitosanitarnih mjera.

17.10.2013.

Iz medija: Portal Refleksija - Ministar predevropske poljoprivrede

Kad je, prije nepunu godinu dana, za ministra poljoprivrede izabran Petar Ivanović, javnost je bila pomalo iznenađena. Prvo zbog činjenice da on nema karijeru u toj oblasti, osim to što se i sam privatno bavi agrarom, vinogradarstvom. Drugo, nekako je izgledalo kao da je Ivanović suviše „moderan“ za resor poljoprivrede. Profesor je na univerzitetskoj katedri, a radio je u Agenciji za promociju stranih investicija u Crnoj Gori. Poljoprivrednici i ruralni svijet su njegovo imenovanje, takođe, dočekali sa nepovjerenjem. Bile su, čini se, krenule i javne zamjerke da Ivanović nije za tu funkciju.