Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МПРР

Кодекс добре пољопривредне праксе

Чланци

20.11.2013.

Из медија: Дневне новине - Мора да се ради

Прошлу седмицу обиљежио је финиш изборне утакмице у Петњици, Мојковцу и на Цетињу. Епилог избора је свима познат, али на мене је најјачи утисак оставио сасвим други догађај. У петак је у винском подруму Шипчаник организовано потписивање уговора са 250 пољопривредних произвођача који су се пријавили у оквиру пројекта МИДАС. То подразумијева да се за њих 250 вриједних радника обезбиједи бесповратна подршка, односно половина њихове инвестиције. Е то је права позитивна вијест, каквих нам недостаје.

20.11.2013.

Из медија: Међународни научни часопис о инсектима - Динамика популације Медитеранске воћне муве у Црној Гори

У реномираном међународном научном часопису из области ентомологије "Интернатионал Јоурнал оф Инсецт Сциенце" објављен је научни рад "Динамика популације Медитеранске воћне муве у Црној Гори", аутора др Сање Радоњић, са сарадницима, који је финансиран од стране Министарства пољопривреде и руралног развоја - Фитосанитарне управе, кроз реализацију Програма фитосанитарних мјера.

17.10.2013.

Из медија: Портал Рефлексија - Министар предевропске пољопривреде

Кад је, прије непуну годину дана, за министра пољопривреде изабран Петар Ивановић, јавност је била помало изненађена. Прво због чињенице да он нема каријеру у тој области, осим то што се и сам приватно бави аграром, виноградарством. Друго, некако је изгледало као да је Ивановић сувише „модеран“ за ресор пољопривреде. Професор је на универзитетској катедри, а радио је у Агенцији за промоцију страних инвестиција у Црној Гори. Пољопривредници и рурални свијет су његово именовање, такође, дочекали са неповјерењем. Биле су, чини се, кренуле и јавне замјерке да Ивановић није за ту функцију.